Arrecife, Lanzarote

Lanzarote Cruise

Der lava møter havet

Et besøk til Arrecife, Lanzarote, vil bokstavelig talt ta deg med inn i en annen verden. Når du går i land fra ditt MSC cruise, vil du tre inn i et månelandskap skapt av samspillet mellom havet og lavaen. Vanskelig å glemme. Det er den vulkanske naturen på Kanariøyene som gjør området så unikt.
Arrecife kommer til syne i det fjerne som en rekke hvite små hus langs kysten, idet ditt MSC cruise til Kanariøene og Marokko nærmer seg øya. Castillo de San Gabriel, som ble bygget i det 16. århundre og restaurert mange ganger siden da, tårner over havnen. Her finner du nå et museum, akkurat som på det andre fortet i Arrecife, Castillo de San Jose.

Byen er et stille sted, perfekt for en behagelig spasertur, men hvis du er ute etter noe litt mer spennende, bør du bestille en ekskursjon til nasjonalparken Timanfaya. Her kan du ta en nærmere titt på den vulkanske aktiviteten som har formet åsene, canyonene og de spesielle steinformasjonene som kjennetegner øya. Her filmet Stanley Kubrick noen scener i 2001: En romodyssé og Timanfaya-vulkanen er fortsatt aktiv.
Du kan beundre den perfekte blandingen av naturen og César Manriques kunst på Jameos del Agua. Her finnes store vulkanske tunneler, skapt av lava og gass, som er åpne noen steder der lys og vann renner inn og skaper spektakulære underjordiske innsjøer. De ender alle opp i innsjøen inne i grotten Cueva de los Verdes, et annet sted vel verdt et besøk.

El Diablo, djevelfiguren som ønsker besøkende velkommen ved inngangen til nasjonalparken, er også Manriques verk. Hele området i nasjonalparken Los Volcanes, er så unikt at det har blitt nominert av UNESCO som et biosfærereservat. Her finner du mange marine fugler og svært få mennesker som alle er konsentrert i El Golfo, en liten, gammel fiskerlandsby som i dag knapt er befolket. Her kan du nyte den ferskeste fisk og utmerkede restauranter.</br

Cruises from/to Arrecife de Lanzarote in 2021

Utflukter & aktiviteter