Agadir

Agadir Cruise

Det moderne resultatet av tusen års tradisjon

Agadir var på alle måter en Atlanterhavs-havn full av karakter, før det forferdelige jordskjelvet i 1960 som fullstendig ødela byen. Bare fire år etter å ha blitt selvstendig, var jordskjelvet en spesielt traumatisk hendelse. Gjenoppbyggingen har imidlertid vist moderne Marokko på sitt beste, og et halvt århundre etter er resultatet ganske imponerende.

På cruiset ditt til Marokko kan du beundre parker og hager som deler opp hotellområder og boligområder, og den fantastiske stranden som er uhindret av høyhusene i spansk kyststil. Et besøk til sentrum av Agadir er en eksotisk cruise-ekskursjon, sentrert rundt veikrysset i Boulevard Hassan II og Avenue Prince Moulay Abdallah med Avenue Prince Sidi Mohammed.

Byen ble gjenoppbygd i «modernistisk» 1960-stil, og har alt en typisk by har, med kontorblokker, posthus, rådhus, (Hôtel de Ville), marked og banker. Agadirs strand er førsteklasses: en bred strand med finkornet sand, som strekker seg over en imponerende avstand til byens sørside. Hver morgen feies den og patruljeres av politi på hest.

Langs stranden er det mange kafeer som leier ut solsenger og parasoller. Det er imidlertid viktig å påpeke at Atlanterhavet har svært sterke understrømmer og ikke er passende for barn med mindre de er under strengt oppsyn. Selv voksne anbefales ikke å svømme alene.

For en pause fra strandlivet, spesielt hvis du har barn som skal underholdes, kan en ekskursjon til Valley of the Birds anbefales. Dette er en liten park med en innhegning med eksotiske fugler, en liten flokk Barbary-sauer og noen andre pattedyr, et fossefall og en lekeplass. Det er et behagelig sted å være, og den frodige vegetasjonen tiltrekker seg et mangfold av fuglearter gjennom hele året. Det er imidlertid ikke til å komme vekk fra at noen av inngjerdingene til dyrene er sørgelig små.

Cruises from / to Agadir in 2023

Excursions & Activities Agadir