Kontakt oss

FAQ

Det er en god sjanse for at du finner den informasjonen du leter etter i vår Ofte stilte spørsmål delen, så hvorfor ikke gi det et forsøk? Du kan enten søke etter emne eller se etter et bestemt spørsmål.

Spørsmål

  • Hvordan ser prosedyrene for ombordstigning ut?

   Ombordstigningsprosedyrene varierer litt fra skip til skip. For mer detaljert informasjon, les mer her.

  • Hvordan fungerer Web Check-In?

   For å gjøre ombordstigningen så smidig som mulig, er det viktig at du alltid har med deg e-billetten din når du ankommer avgangshavnen, i tillegg til «embarkation form» med riktige personopplysninger. Hvis du bestilt direkte gjennom MSC Cruises, bør du sjekke inn ved hjelp av vår Web Check-In. Hvis du har bestilt gjennom et reisebyrå, kan du også be dem om å sjekke deg inn.
    
   Når du skriver ut e-billetten din, må følgende informasjonen angis for alle passasjerene som er omfattet av bestillingen: Fornavn, etternavn, fødselsdato, fødested, kjønn, nasjonalitet, passnummer eller nasjonalt ID-kortnummer, passet eller det nasjonale ID-kortets utstedelsesdato og utstedelsessted, passet eller det nasjonale ID-kortets utløpsdato og kontaktpersonen ved nødstilfeller (fornavn, etternavn og telefonnummer til en slektning eller venn som ikke er med på reisen).
    
   Før du drar til havnen, må du alltid kontrollere at du har alle de reisedokumentene som kreves for reisen og at alle personopplysningene i samtlige dokumenter er riktige. Hvis du må endre på noe, kan du alltid gjøre en ny innsjekking på nettet (Web Check-In) for å skrive ut en ny e-billett.

  • Hvilke dokumenter er nødvendig for et cruise?

   Hver gjest er ansvarlig for å ha alle reisedokumentene som er nødvendig for å gå ombord på skipet i den aktuelle avreisehavnen – for eksempel et gyldig pass og eventuelle visa som kreves for alle stoppene i løpet av cruiset. Passasjeren er også ansvarlig for eventuelle vaksiner som kreves for reisemålene som besøkes i løpet av cruiset.

   Merk at MSC Cruises ikke påtar seg ansvar for råd angående reisedokumenter eller innreiseregler. Gjester som ikke har dokumentene som kreves for ombordstigning eller innreise i de aktuelle landene blir nektet ombordstigning uten kompensasjon. Hvis du har spørsmål om hva som gjelder på reiseruten din, kan du kontakte oss eller eventuelt ambassaden til landet det gjelder.

  • Kan jeg ta med meg mat og drikke ombord?

   Nei, men det finnes mat og drikke å få kjøpt ombord. Denne regelen gjelder også ved ombordstigning etter besøk og utflukter på land.

  • Hvor mye bagasje kan jeg ta med meg?

   To kofferter og to kolli håndbagasje per person får tas med ombord. Les på billetten for nøyaktig informasjon om hva som gjelder på cruiset ditt.

  • Hvordan håndteres bagasjen ved ombord- og avstigning?

   Før avreise ber vi alle gjestene om å merke bagasjen med bagasjelappene som fulgte med cruisebilletten, og overlate den til MSC-personalet i terminalen. Bagasjen leveres til lugaren din like etter ombordstigningen. 

   To dager før cruiset er over får gjestene informasjon om avstigningen på lugaren sammen med nye bagasjelapper. Vennligst sett den merkede bagasjen utenfor lugardøren kvelden før ilandstigningen. Bagasjen hentes og leveres direkte til terminalen under avstigningen. Merk at prosedyrene for ombordstigning og avstigning kan variere mellom de forskjellige havnene.

  • Hva skjer hvis bagasjen eller andre eiendeler forsvinner?

   MSC Cruises, selskapets ansatte eller reisebyråene tar ikke ansvar for tapt, ødelagt eller stjålet bagasje eller personlige eiendeler. Les mer om dette i bestillingsvilkårene. Hvis bagasje eller personlige eiendeler forsvinner eller ødelegges, bør du umiddelbart ta kontakt med en ansatt på stedet.

  • Finnes det parkering ved terminalen?

   I de fleste avreisehavner kan parkering kjøpes via MSC Cruises. Vi anbefaler at parkeringen bestilles i forveien via callsenteret vårt, via reisebyrået eller online på dette nettstedet. Her kan du også få informasjon om hva som gjelder på avreisehavnen din.

  • Hvilke kredittkort er akseptert?

   Visa, MasterCard, American Express, JCB, og Diners Club.

  • Hvilke betalingsmåter finnes ombord?

   Alle kjøpene ombord betales med ditt personlige Cruise Card, noe som innebærer at du slipper å ha på deg kontanter eller betalingskort. For å aktivere ditt Cruise Card for kjøp, må du registrere betalingskortet ditt i resepsjonen eller på Cruise Card Activation Points (bare tilgjengelig på utvalgte skip) eller betale et depositum hos Guest Service i resepsjonen, etter ombordstigningen.

  • Kan jeg gjøre kontantuttak ombord?

   Hvis kredittkortet ditt er registrert for ombordkontoen din, kan du ta ut kontanter ombord. Dette kan bare gjøres i skipets valuta (euro eller amerikanske dollar, avhengig av cruiseruten) og mot en avgift.

  • Hvordan finner jeg frem ombord?

   Et oversiktskart over skipet finnes i hver lugar. For mange av skipene finnes det også kart som kan lastes ned på de respektive skipssidene her på nettstedet. Du kan alltid be personalet om hjelp hvis du ikke finner frem.

  • Hvordan er innendørstemperaturen på skipet?

   MSC Cruises sørger for at innendørstemperaturen er behagelig og det tas hensyn til de rådende værforholdene. Temperaturen i lugaren din kan du selv regulere med termostaten.

  • Hva gjør jeg hvis jeg mister noe?

   Hvis du har mistet noe eller noe har kommet bort, bør du kontakte resepsjonen eller Guest Service for å sjekke om det er levert inn.

  • Hva er en serviceavgift?

   Under cruiset vil vårt personale være til stede over hele skipet for å yte utmerket service. De har støtte av et tilsvarende antall medarbeidere og besetningsmedlemmer som jobber hardt i kulissene for at du skal nyte hvert øyeblikk om bord.For å gjøre det enklere for deg, vil MSC Cruises automatisk belaste kontoen din om bord med et daglig hotellservicetillegg på bakgrunn av reiseruten du har valgt og antall dager du faktisk mottar tjenestene. De daglige beløpene kan ikke endres. Hvis du likevel ønsker å fjerne vårt daglige hotellservicetillegg i enkelttilfeller dersom du mot formodning ikke mottar tilfredsstillende service, kan du gjøre det ved å kontakte vår kundeansvarlige om bord. Les mer om Serviceavgift.

   Serviceavgift i barer og restauranter: En 15 % serviceavgift legges automatisk til på alle kjøp i barer og restauranter.

   Serviceavgift i spa: En 15 % serviceavgift legges automatisk til på alle spa-behandlinger som kjøps ombord.

  • Er røyking tillatt?

   Røyking er kun tillatt i angitte områder ombord. Røyking er ikke tillatt i nærheten av restauranter og buffeer der det serveres mat og heller ikke i Medical Center, i barneklubber, i korridorer eller heislobbyer, på samlingsplasser for grupper f.eks. ved sikkerhetsøvelser, avstigning eller avgang for utflukter, på offentlige toaletter eller i barer tilknyttet steder der det serveres mat. Røyking er heller ikke tillatt i lugarer eller på balkonger.

  • Finnes det solsenger?

   Solsenger finnes tilgjengelig uten ekstra kostnad for passasjerene. De kan ikke reserveres, og gjestene blir bedt om ikke å oppta dem med personlige eiendeler under lengre fravær (mer enn 30 minutter). Badehåndklær finnes rundt bassengene og i lugaren. Disse må returneres etter bruk. Ikke-returnerte badehåndklær kan belastes gjestens ombordkonto.

  • Tilbyr MSC Cruises assistanse til passasjerer med funksjonshemninger eller redusert mobilitet?

   MSC Cruises og dets personale har alltid vært opptatt av gjestenes behov, og jobber hele tiden med å yte best mulig service i tråd med internasjonale standarder for tilgjengelighet.

  • Er det rullestoler tilgjengelig for passasjerene? Kan jeg bruke dem?

   Det finnes rullestoler på alle MSCs cruiseskip. De er utelukkende til bruk ved av- og påstigning eller ved nødstilfeller.

  • Kan jeg ta med medisiner ombord?

   Ja. Hvis mulig bør medisinene tas med i håndbagasjen. Vi vil også råde våre gjester til  å ta med listen over legemidler som skal tas med ombord, slik at vårt medisinske personell lettere kan bistå ved et eventuelt medisinsk nødstilfelle.

  • Hvilke medisinske tjenester finnes ombord?

   Alle skipene til MSC Cruises har et velutstyrt Medical Centre som ledes av skipslegen og annet medisinsk personell. Senterets åpningstider står i skipets Daily Program. Ved akutte behov finnes det en direktelinje du kan ringe hele døgnet. Bortsett fra i nødsituasjoner, tas det en avgift for medisinske tjenester. Informasjon om priser finnes om bord. Gjester som betaler for medisinske tjenester under cruiset kan deretter kontakte forsikringsselskapet sitt for å kreve erstatning etter cruiset.

  • Hvordan kan jeg informere MSC Cruises om mine spesielle behov?

   MSC Cruises bør informeres om alle spesielle behov via skjemaet Special Needs Form som er tilgjengelig på våre nettsider og ved alle akkrediterte reisebyråer. I tillegg til skjemaet kan en legeattest som bekrefter at passasjeren er skikket til å delta på turen bli forespurt.

  • Hva er fristen for å melde fra til MSC Cruises om spesielle behov?

   For å kunne tilby våre gjester en best mulig cruiseopplevelse må vi informeres om gjestenes spesielle behov i god tid, uavhengig av behovets omfang og karakter. Vi ber derfor om at gjestene informerer om eventuelle behov allerede ved bestilling, eller senest to virkedager før avreise. Etter denne fristen, kan vi ikke lenger garantere for at vi kan tilby tilstrekkelig god hjelp.

  • Hvem behandler forespørselen min og hvordan?

   Alle forespørsler som sendes direkte til MSC Cruises eller via et reisebyrå blir behandlet av ansatte med særskilt opplæring ved kontaktsenteret. I enkelte tilfeller kan nærmere undersøkelse fra et praktisk eller medisinsk ståsted være nødvendig. Dette vil bli utført av en kvalifisert spesialkomité. I alle tilfeller vil opplysninger om passasjerene bli behandlet i henhold til våre retningslinjer for personvern.

  • Hvor lenge må jeg regne med å vente på svar?

   Forespørsler vil normalt bli behandlet umiddelbart på virkedager. I noen tilfeller kan det imidlertid være nødvendig å foreta nærmere undersøkelse, og lenger behandlingstid må i så fall påregnes. I alle tilfeller forsøker vi å svare så raskt som mulig. 

  • Kan MSC Cruises avvise min bestilling eller nekte meg ombordstigning?

   Dette vil bare kunne skje av hensyn til gjestenes og mannskapets sikkerhet, som er av overordnet betydning.

  • Finnes det spesielle menyer for passasjerer med cøliaki eller for de med matallergier/intoleranse?

   Gjester med matintoleranse og/eller allergi må informere MSC Cruises om sine behov gjennom skjemaet for spesielle behov. Ved ombordstigning skal den opplyste informasjonen bekreftes i resepsjonen og/eller til hovmester.

   Glutenfrie menyer er bare tilgjengelig på skip i Musica- og Fantasia-klassen ettersom disse skipene er sertifisert av AIC (Associazione Italiana Celiachia). Alle skip har et begrenset utvalg av ferdigpakkede glutenfrie produkter.

  • Får mannskapet særskilt opplæring i å hjelpe passasjerer med funksjonshemninger eller redusert mobilitet?

   Hele mannskapet får særskilt bedriftsintern opplæring slik at de er oppmerksomme på behovene til passasjerer med funksjonshemming eller redusert bevegelighet og er i stand til å gi dem nødvendig hjelp.

  • Kan jeg reise med min førerhund?

   Ferdig utlærte og sertifiserte førerhunder er tillatt om bord på alle skip, forutsatt at de er ved god helse og har alle nødvendige dokumenter for innreise i de aktuelle landene som besøkes i løpet av cruiset. Gjesten vil bli informert på forhånd om hva slags hundelosji som er tilgjengelig, hvilke fasiliteter som tilbys og prosedyren for ombord- og ilandstigning. Gjesten er personlig ansvarlig (med hjelp fra pleieren om behov) for forvaring, mating og alminnelig omsorg av dyret.

  • Finnes det skilt for passasjerer med nedsatt syn?

   Alle våre skip er utstyrt med skilting for blinde i fellesområder, i heiser og ved inngangen til lugarene. På skipene Fantasia og Musica er det også et lydsystem i aller heiser som opplyser om hvilken etasje man er i (på engelsk).

  • Kan passasjerer med redusert mobilitet/synshemninger reise alene?

   Ja, forutsatt at han/hun er helt selvstendig. Hvis ikke må vedkommende reise med en omsorgsperson som kan gi nødvendig hjelp.

  • Hvilke områder av skipet er tilgjengelig for passasjerer med funksjonshemninger eller redusert mobilitet?

   Alle dekk, offentlige områder og andre områder hvor passasjerene ferdes er laget for å være så tilgjengelig som mulig for gjester med redusert mobilitet. Dette gjelder også hjelpefartøyene.

  • Finnes det lugarer for passasjerer med funksjonshemninger eller redusert mobilitet?

   Ja, alle skip i flåten inneholder et begrenset antall spesiallugarer med ekstra gulvplass og mer rom for bevegelse. Denne typen lugarer bør man be om allerede ved bestilling.

  • Finnes det utflukter som er tilgjengelig for passasjerer med funksjonshemninger eller redusert mobilitet?

   De fleste utflukter er helt tilgjengelige, men det er likevel lurt å sjekke detaljene. Ombord på skipet råder vi deg til å se på programmet over tilgjengelige utflukter på utfluktskontoret. Vanskelighetsgraden til hver enkelt tur vil være indikert med forklarende symboler som viser hvorvidt passasjerer med redusert mobilitet kan delta.

  • Kan jeg få dialysebehandling om bord?

   Gjester som får peritoneal dialysebehandling kan reise som normalt. Vedkommende må selv bringe med seg alle medisiner og utstyr som kan være nødvendig i løpet av reisen. Riktig medisinsk behandling er tilgjengelig gjennom skipets medisinske fasiliteter. Utstyr og maskiner for hemodialysebehandling vil bare være tilgjengelig om bord på enkelte ruter. For ytterligere informasjon om denne tjenesten, vennligst kontakt oss på info@msccruises.se.

  • Hva er MSC Cruises policy for reiser til regioner hvor Zikaviruset forekommer?

   Helsemyndigheter verden over fraråder kvinner som er – eller prøver å bli gravide – og partnerne deres mot å reise til områder hvor Zika-viruset forekommer. Derfor tilbyr MSC Cruises gravide gjester og deres medreisende i samme lugar mulighet for å avbestille cruiset sitt i disse områdene, uten omkostninger, eller alternativt å booke om reisen og velge en annen av de mange destinasjonene hvor MSC Cruises er virksomme. Cruiset må gjennomføres innen 24 måneder fra ombestillingen er gjort. Om- og avbestilling i henhold til disse betingelsene krever svangerskapsattest fra lege. Omkostningsfri om- og avbestilling reguleres i henhold til bestillingsbetingelsene våre.   Gjester som ønsker mer informasjon om Zika-viruset kan kontakte fastlegen sin eller besøke CDCs nettsted:   http://www.cdc.gov/zika/    http://www.cdc.gov/zika/hc-providers/pregnant-woman.html    http://www.cdc.gov/media/releases/2016/p0801-zika-travel-guidance.html

  • Hvilket utstyr finnes i alle lugarer?

   Alle lugarene er utstyrt med minibar, TV, interaktivt TV (skip i Musica- og Fantasia-klassen), safe, hårføner, aircondition og telefon.

  • Hva er forskjellen på innvendig og utvendig lugar?

   Utvendige lugarer har vindu eller balkong, noe som innvendige lugarer mangler.

  • Kan jeg ringe fra lugaren min?

   Ja, du ringer gratis til andre lugarer eller internt på skipet (f.eks. til butikker, Guest Service, SPA). For eksterne telefonsamtaler, som går utenfor skipet, belastes et gebyr fra ombordkontoen din. Informasjon om kostnader og veiledning finnes om bord.

  • Finnes det Room Service?

   Ja, romservice er tilgjengelig hele døgnet. Ring 99 fra telefonen i lugaren, så får du snakke med resepsjonen / Guest Service.

  • Finnes det vaskeritjenester?

   Ja, det finnes vaskeritjenester som kan brukes mot en avgift. En komplett prisliste finnes i lugaren. Du kan også ringe 99 fra telefonen i lugaren.

  • Kan jeg ta med meg elektriske apparater ombord?

   De eneste elektriske apparatene du kan ha i lugaren er elektriske barbermaskiner og hårfønere, batteriladere og datamaskiner. Apparater som produserer varme er ikke tillatt.

  • Kan jeg få frokost på lugaren?

   Ja, frokost på lugaren serveres hver morgen, bortsett fra ombordstigningsdagen, mellom kl. 07 og 10. Dette er inkludert uten ekstra kostnad dersom du reiser med opplevelsespakkene Fantastica, Aurea, Wellness eller Yacht Club, mens det koster €/$ 3,50 for gjester som reiser med opplevelsespakken Bella. Det finnes en meny tilgjengelig i lugaren. For å bestille frokost velger du hva du vil ha, og henger deretter opp menyen på dørhåndtaket utenfor lugaren kvelden før.

  • Hvordan får jeg informasjon om hva som skjer ombord?

   Daily Program er et daglig informasjonsblad som leveres til lugaren hver kveld med programmet for neste dag. Her finner du viktig informasjon om livet ombord, interessante fakta om omgivelsene eller skipet, tider for aktiviteter, måltider og andre ting som kan være kjekt å vite om. Du får også Daily Specials som inneholder dagens aktuelle tilbud, for eksempel i butikker, restauranter eller barer.

  • Hva er MSC Voyagers Club?

   MSC Voyagers Club er et lojalitetsprogram for MSC Cruises’ gjester. Det er MSC Cruises sin måte å belønne våre mest lojale reisende på.

   Les mer: MSC Voyagers Club Terms & Conditions

  • Hvorfor bør jeg bli med i MSC Voyagers Club?

   MSC Voyagers Club er gratis og enkelt å melde seg inn i. Å være medlem av klubben er en fin måte for cruiseentusiaster å oppleve livet ombord og i land på, samtidig som du får flotte fordeler og samler poeng. Jo oftere du seiler med MSC Cruises, desto bedre fordeler får du.

   Les mer: MSC Voyagers Club Terms & Conditions

  • Hvor mye koster det å bli medlem i MSC Voyagers Club?

   Å bli med i MSC Voyagers Club er enkelt og kostnadsfritt.

   Les mer: MSC Voyagers Club Terms & Conditions

  • Hvordan blir jeg medlem i MSC Voyagers Club?

   Medlemskapet kan tegnes av alle gjester som har reist med MSC Cruises minst én gang siden 2006. Alle gjester kan bli medlemmer, også barn fra 0 år. Du kan bli med i MSC Voyagers Club på følgende måte:

   • Ved å fylle ut Online Activation-skjemaet etter at du har bestilt;
   • Ved å søke om medlemskap ombord, ved MSC Voyagers Club Information Desk;   
   • Ved å fylle ut søknaden om medlemskap etter cruiset. Du finner søkeskjemaet her: www.mscvoyagersclub.com

   Når du er blitt medlem i MSC Voyagers Club, får du et Voyagers Club-kort og et medlemsnummer som du kan bruke i forbindelse med neste cruise. 
    
   Les mer: MSC Voyagers Club Terms & Conditions

  • Hva kan jeg gjøre med MSC Voyagers Club-poengene mine?

   MSC Voyagers Club-poeng gir deg medlemsrabatter når du bestiller cruise med MSC Cruises og det finnes også en rekke andre medlemsfordeler å dra nytte av under selve cruiset. Se alle fordelene og rabattene for hvert medlemskapsnivå på klubbens nettside. 
    
   Les mer: MSC Voyagers Club Terms & Conditions

  • Hvordan får jeg MSC Voyagers Club-poeng?

   MSC Voyagers Club-medlemmer tjener 100 poeng for hver $/€ 150 forhåndsbetalte tilleggstjeneste og pakke som bestilles før cruiset. Du får også 100 poeng for hver $/€ 150 du bruker ombord (unntatt på kasinoet). 

   Poengene for kjøpene ombord (også forhåndsbetalt ombordkreditt) får du når du har betalt sluttregningen. Poengene dukker opp på poengkontoen etter at cruiset er ferdig. 

   MSC Voyagers Club-poengene dine avgjør hvilket medlemskapsnivå du havner på:
   Welcome Membership: 1 confirmed booking
   Classic Membership: 1 to 2,199 points 
   Silver Membership: 2,200 to 4,299 points 
   Gold Membership: 4,300 to 9,999 points
   Black Membership: 10,000 + points 
    
   Les mer: MSC Voyagers Club Terms & Conditions

  • Hvilke butikker finnes ombord?

   Alle skipene har tax-free-butikker, hår- og skjønnhetssalonger og fotoservice. Alle gjestene i MSC Yacht Club har tilgang til privat shopping utenom butikkenes åpningstider, eksklusive visninger av utvalgte smykker på sin egen suite og personlig levering av ting som er kjøpt, til suiten.

  • Hva er butikkenes åpningstider?

   Åpningstidene står i Daily Program-bladet som leveres til lugaren hver kveld. Butikkene har vanligvis åpent på dagtid når skipet befinner seg til havs.

  • Finnes det Tax Free ombord?

   Ja, MSC Cruises har et omfattende utvalg av Duty og Tax Free-shopping på skipene.

  • Er prisene høyere ombord enn i land?

   Nei. Takket være regler som gjelder til havs kan mange produkter (f.eks. alkohol, tobakk og parfyme) selges skattefritt*. Dette gjør at prisene kan ligge 30 % lavere enn prisene i land.  

   *Avhengig av reiserute og gjeldende lover

  • Kan jeg kjøpe bilder eller DVD etter cruiset?

   Dessverre kan ikke bilder og DVD-filmer kjøpes etter cruiset. Hvis du vil kjøpe disse produktene, så anbefaler vi deg å gjøre det under cruiset.

  • Hva skjer hvis det blir dårlig vær?

   Hvis været er dårlig kommer all underholdningen til å foregå i skipets lounger og offentlige områder.

  • Hva slags aktiviteter kan jeg finne ombord?

   Følgende aktiviteter arrangeres regelmessig på alle skipene: Profesjonelle dansetimer, gruppetrening, bassengleker, kunst og håndverk, dansekvelder, temakvelder, lagidrett, brettspill, karaoke, talentkonkurranse, fun nights, quiz og sportsaktiviteter. Spør personalet og les Daily Program for mer detaljert informasjon.

  • Finnes det noen dagaktiviteter når skipet er i havn?

   Underholdningen og aktivitetene varierer mellom de forskjellige cruiserutene. Aktiviteter foregår også når skipet er i havn, blant annet profesjonelle dansetimer, gruppetrening, leker og spill, osv.

  • Koster underholdningen noe ekstra?

   Nei. Alle gjester kan nyte underholdningen uten ekstra kostnad. Unntaket er Cirque du Soleil ombord på MSC Meraviglia som er avgiftsbelagt. I noen tilfeller er det nødvendig å reservere underholdningen i forveien etter ombordstigningen.

  • Koster 4D-kinoen noe ekstra?

   Ja, 4D-kinoen på MSC Fantasia og MSC Splendida koster €6 per person. Prisene kan endres.

  • Hva slags type show kan jeg forvente ombord?

   Et variert tilbud av forestillinger og show er planlagt for hver kveld: internasjonale musikaler, klassisk og moderne musikk, dans, mimeartister, tryllekunstnere og sjonglører. Underholdningsteamet gjør sitt ytterste for at hvert cruise skal være så hyggelig som mulig. Kveldsunderholdningen står i Daily Program som leveres til lugaren din daglig.

  • Er det nødvendig å reservere plass i teateret?

   MSC Cruises har bygget store teatersaler på alle skipene for at alle gjestene skal ha god plass. Gjestene kan se en av de to forestillingene per kveld, og tidene er tilpasset de forskjellige bordsettingene for middag. Siden det er det samme showet som vises to ganger, finnes det plass til alle passasjerene. På nyrenoverte MSC Armonia, MSC Sinfonia, MSC Opera og MSC Lirica er det noen ganger opptil tre forestillinger per kveld. På disse skipene bør plassen reserveres på forhånd.

  • Hva kan småbarn spise ombord?

   Alle barna ombord kan nyte deilige og næringsrike måltider og varierte retter som barn vanligvis liker. Våre omfattende barnemenyer er spesiallaget for å appellere til barns smaker og deres ernæringsmessige behov.

  • Hvilke aldersgrenser gjelder ombord?

   Reise på cruise uten foresatte eller annen ansvarlig voksen: Karibien 21 år, andre destinasjoner 18 år.  
   Casino: 18 år  
   Treningsstudio: 14 år  
   Spa: 18 år 
   Barnebasseng: 2 år. Badebleier er ikke tillatt å bruke.  
   Voksenbasseng: 6 år. Barn kan bare bruke bassenget under tilsyn av en voksen person.
   Barnepris på utflukter: 12 år

  • Hva slags underholdning finnes for yngre gjester?

   Det finnes spesielle underholdningsprogram utformet for å passe hver aldersgruppe, i tillegg til idrettskonkurranser, spørreleker, skattejakt og leker i bassenget. Det finnes godt utstyrte spillrom og et stort utvalg leker som er håndplukket for hver aldersgruppe. Det finnes brettspill, modellerkitt og alt de trenger for å tegne, male og lage håndverk.

  • Koster barneaktiviteter noe ekstra?

   Nei, disse aktivitetene er gratis.

  • Kan barn bli med i MSC Voyagers Club?

   Ja, MSC Voyagers Club-medlemskap kan tegnes uansett alder. Hvis barnet er under 18 år, må medlemskapet godkjennes av foreldre eller foresatte. Denne informasjonen er nødvendig for å melde seg inn: fornavn, etternavn og fødselsdato. E-postadresse er valgfritt.

  • Finnes det barnesenger og barnestoler ombord?

   Ja, det finnes et begrenset antall barnesenger og barnestoler ombord, men vær forberedt på at tilgangen kan være begrenset, spesielt i høysesongen. Be reisebyrået ditt om å sende en forespørsel om disse tingene i forbindelse med bestillingen.

  • Er det mulig å la barna bli igjen ombord mens foreldrene er med på en utflukt?

   Ja, forutsatt at Mini Club får beskjed senest dagen før utflukten.

Our offices

Select your country

 • Austria

  MSC Kreuzfahrten (Austria) GmbH 

  Mariahilferstraße 103/3/2 

  1060 Wien

  click here  for more details

 • Belgium

  MSC Cruises Belgium  
  Boulevard de l’Humanité 65 
  1601 RUISBROEK 
  Belgium
  Click here (french website or flamish website) for more details
 • Bulgaria

  Premier Tours (MSC Partners)
  43 Bregalnitsa Str
  1606 Sofia - Bulgaria
  Phone:+359 29201215
  Fax:+359 29209830

  CONTITRANS M. Ltd (MSC Partners)
  Yakubica Street, 25, 1st floor, office 19
  1164 Sofia - Bulgaria
  Phone:+359 29627518
  Fax:+359 29626520

  Infocruises.BG - Travel Holidays (MSC Partner)

  39 Lyuben Karavelov Str.

  Burgas 8000 - Bulgaria

  Phone: +359 56 824 814 ; +359 888 967 020 ; +359 700 19 029

   

  Europa Tour Professional (MSC Partners)
  183 Rakovski str
  1142 Sofia - Bulgaria
  Phone: + 359 888515113

  Utopia Tour (MSC Partners)
  Phone: + 359 2 44 33 739

  Travel Agency Blue Seas Ltd-14
  4 Dubrovnik Street, entrance 1, office 1 

  Varna 9000, Bulgaria

  Phone: +359 889276910

  Usit Colours - 35
  Vasiil Levski Blvd.,
  Sofia 1000, Bulgaria

  Phone: +359 29811900 ext. 303

  New Travel Agency -
  Ltd 92 Levski Bld 

  1504, Sofia Bulgaria
  Phone: +359 24640400/1/2 - +359 24640405
  Fax +359 9884708219


  Cruise GURU 

  14 Tsar Osvoboditel Blvd

  1000 Sofia, Bulgaria

  Phone: +359886068888

 • Czech Republic

  Rudolf Reisen
  Komenskeho 15 
   46601 Jablonec nad Nisou 
  Czech Republic
  TEL: +420 724 006 193
   
  Cestovní kancelář FISCHER, a.s.
  CITY EMPIRIA, Na Strži 65/1702, 140 62 Praha 4
  Czech Republic
  Tel.: +420 221 636 119 
  www.fischergroup.cz
   
  ESO travel outgoing touroperator
  Address: Korunovacni 22, 170 00 | Praha 7 | 
  Czech Republic
  tel: (+420) 233 377 711 | 
  www.esotravel.cz | www.plavbypomori.cz
   
  J&M Cruise
  Doksany 112, 411 82 Doksany, 
  Czech Republic
  +420 722 943 700
  www.zajezdlodi.cz
   
  JOHOHO v.o.s.
  Brocno 17, Steti , 41108, 
  Czech Republic
  tel.       +420 608 224181
  email:  info@johoho.cz
  www:  http://www.johoho.cz
   
  Orbis Link, s.r.o.
  Hradešínská 2144/47
  101 00 Praha 10 - Vinohrady
  Czech Republic
  Tel.: 00420 271 751 490 
  www.orbislink.cz 
   
  PT Tours International s.r.o.
  Havlíčkova 15 (2.patro)
  110 00 Praha 1 
  Czech Republic 
  Tel: (00420) 257 225 467
  www.pttours.cz
   
  Riviera Tour
  Lidečko 31,756 12 Horní Lideč
  Vsetín Czech Republic
  00420 577 012 757
  www.rivieratour.cz 
 • Croazia | Bosnia | Serbia | Slovenia

  MSC Krstarenja doo
  Sv Kriza 3
  HR 20 000 Dubrovnik
  Croatia
               
  Office Split
  Gat sv. Duje 1 (Trajektni terminal)
  HR 21000 Split - Croatia

  Office Zagreb
  Jurišićeva 19 (Rotonda centar III. kat)
  HR 10000 Zagreb  - Croatia 


  Click here  for more details

 • Cyprus

  TOP KINISIS TRAVEL (MSC Partners)
  33B, Ayias Zonis Str
  PO Box 53081 3300 Limassol - Cyprus
  Phone:+ 357 25818681
  Fax: + 357 25353900
 • France

  MSC Croisières
  5 rue Barbès
  92120 Montrouge - France

  Click here   for more details

 • Germany

  MSC Kreuzfahrten GmbH
  Ridlerstraße 37
  80339 München


  Click here  for more details

 • Greece

  CRUISEWAY TRAVEL SA 

  193, Kifisias Avenue & 24, Iereos Dousi Str, Marousi, 

  151 24, Athens, Greece 

  T: +30 210 32 59 900 

  F: +30 210 32 59 999

  Web: www.cruiseway.gr

  Email: info@cruiseway.gr


  BlueSun Travel & Consulting  

  A: 3, Stadiou St. - 1st Floor

  Syntagma Square, Athens, Greece 10562

  T/F: +30-210-3254642

  E: bluesun1954@gmail.com


  TOP KINISIS HELLAS MEPE (MSC Partners) 

  22, Filellinon Str.
  10557 Athens - Greece
  Phone: + 30 210 3232 501
  Fax: + 30 210 3232 059


  NAVIHELLAS CRUISE CENTER (MSC Partners) 

  83, Iroon Politechniou Ave.
  GR 185 36 Piraeus, Greece
  Phone: + 30 210 4284391

 • Hungary

  VISTA (MSC Partners)
  Andrassy ut 1
  H-1061 Budapest - Hungary
  Phone: +36 4299747
  Fax: +36 42999750


  MAHART TOURS (MSC Partners)
  Belgrád rakpart - Nemzetközi Hajóállomás 
  H-1056 Budapest- Hungary
  Phone: +36 14844012
  Fax: +36 12664223


  FOR TWO UTAZÁSI IRODA Kft. (MSC Partners) 

  Nagyszombat U.1
  H -1037 Budapest - Hungary
  Phone: +361 430 1778

  Fax: +361 430 1778

  E-mail: info@fortwo.hu


  CHEMOL TRAVEL (Marshaller Kft) (MSC Partners)
  Batthyány utca 49. fsz. 9.
  H-1051 Budapest - Hungary
  Phone: +361 266 21 74


  OTP Travel Ltd. (MSC Partners)
  Nádor utca 2
  H-1051 Budapest, Hungary
  Phone: +36-1-354-7339
  E-mail: nyaralas@otptravel.hu  NUR NECKERMANN Kft (MSC Partners)
  Dayka Gábor u. 5.
  H-1118 Budapest, Hungary
  Phone: + 36 40 244 444
  E-mail: msc@neckermann.hu


  IBUSZ Kft.

  1118 Budapest, Dayka Gábor utca 3.

  Tel:  +36 1 485 2778

  E-mail:  hajo@ibusz.hu


  Last Call Travel Kft.

  1138 Budapest Meder u. 8/D fszt

  Tel: +36 1 555 4050 +36 307184 841

 • Italy

  MSC Crociere Customer Service 
  Via A. Depretis, 31 
  80133 Napoli Italia 
   
  Click here for more details
 • Latvia

  Cruiselines Agency Ltd (MSC Partners)
  Pernavas iela 19-205,
  LV1010 Riga, Latvia
  Phone: +371 67331675
  Fax: +371 67331674


  Pegasus International (MSC Partners) 

  11 Kalku iela,
  LV-1050 Riga, Latvia
  Phone: +371 67357733


  Baltic GSA, SIA

  Skolas iela 21-203a

  LV-1010, Riga, Latvia

  Phone: +371-6789 8830

  E-mail: mk@balticgsa.com

 • Lithuania

  KELIONIU AKADEMIJA (MSC Partners)
  S. Zukausko 35-99
  Vilnius 09129, Lithuania
  Phone: + 370 5 2430636
  Phone: + 370 607 92223
  Fax: +370 5 2430661

  TRAVEL AGENCY "West Express" Vilnius
  Phone: +370 52122500

  Baltic GSA, SIA

  Skolas iela 21-203a

  LV-1010, Riga, Latvia

  Phone: +371-6789 8830

  E-mail: mk@balticgsa.com

 • Malta

  Hamilton Travel Co. Ltd. (MSC Partners)
  4 St. Publius Street
  Floriana FRN 1443- Malta
  Phone: +356-21-241292/249543
  Fax: +356-21-226430/223598
 • Netherlands

  MSC Cruises the Netherlands B.V.
  Kruisweg 825-A
  2132 NG  Hoofddorp

  Click here  for more details

 • Poland

  VENITI TOUR SAFPOL Travel Sp. z o.o. (MSC Partners)
  ul. Pańska 96 lok. 38
  00-837 Warszawa, Poland
  Phone: + 48 226306333
  Fax: + 48 226306334


  NIEBIESKAMILA (MSC Partners)
  Biuro Podrozy Niebieska Mila ul.Wschowska 9
  60-164 Poznan, Poland
  Phone: +48 061 861 42 00
  Fax: +48 061 868 56 38


  PT TOURS GRUPA ATLAS TOURS Sp. Zo.o. (MSC Partners)
  Zory 44-240, ul. Moniuszko 15
  44-200 Rybnik, ul. Korfantego 1, Poland
  Phone: +48 (32) 43 52 344 (ext. 116)
  Phone: +48 (32) 43 52 344


  MARCO POLO TRAVEL Sp. Zo.o. (MSC Partners)
  ul. Woronicza 15
  02-625 Warszawa, Poland
  Phone: +48 22 492 77 90
  Fax: + 48 22 567 31 01


  Magazine Italian Style (MSC Partners)
  Ul. Sw Mikolaja 59-60
  50-127 Wroclaw, Poland
  Phone: +48 697250399


  Adventure & Cruises - Tanierejsowanie.pl

  ul. Rakoczego 9 U5

  80-288 Gdansk

  tel. +48 58 690 49 49


  RUDOLF REISEN

  Al. Jerozolimskie 151 lok. 7U

  02-326 Warszawa 

  Tel. +48 22 402 6764

  info@rudolfreisen.pl

  www.rudolfreisen.pl


  TRAVELINC Sp. z o.o. 

  ul. Głowackiego 4/15, 30-085 Kraków 

  Tel : 12 345 26 29

  kontakt@podrozeirejsy.pl

  www.podrozeirejsy.pl


  Sonriso Travel in Style

  Al. Jerozolimskie 61 | 00-697 Warszawa

  Tel.   +48 22 206 45 02

  www.sonriso.pl

 • Portugal

  MSC Cruzeiros Portugal
  Empreendimento Alcantara-Rio, Rua Fradesso de Silveira nº 4 - 1ºA
  1300-609 Lisbon, Portugal 


  Click here  for more details

 • Romania

  Cruise Hub

  Str. Mantuleasa nr. 31, et.1, sect. 2 

  Bucuresti, 023963

  Telefon: +40 21 316 7306

  Fax: +40 21 316 7308


  Croaziere.net Cluj-Napoca (MSC Partners)

  Portile de Fier Street nr. 15, 

  400569, Cluj-Napoca, Romania

  Phone: +40 264 593 772

  Fax: +40 364 819 706


  Croaziere.net Bucuresti (MSC Partners)

  Str. Benjamin Franklin nr. 9, sector 1

  010288, Bucuresti, Romania

  Phone: +40 314 259 795

  Fax: +40 371 434 369


  Croaziere.net Constanta (MSC Partners)

  Blvd. Tomis nr. 65

  900725, Constanta, Romania

  Phone: +40 241 660 116

  Fax: +40 241 520 101


  Croaziere.net Brasov (MSC Partners)

  Str. Muresenilor nr. 3, ap. 4

  500026, Brasov, Romania

  Phone: +40 368 005 364

  Fax: +40 364 819 706


  Happy Tour (MSC Partners)
  Metropolis Center str Grigore Alexandrescu 89-97 etaj 4
  Aripa Vest sector 1 011033 Bucarest, Romania
  Phone:+4021 3070601
  Fax:+4021 3070640


  Perfect Tour (MSC Partners)
  26 Sevastapol St
  010992 Bucharest Romania
  Phone:+40 314022458
  Fax:+40 213119954


  Aerotravel (MSC Partners) 

  Calea Victoriei 91-93,
  sector 1, 010067 Bucharest, Romania
  Phone:+40 213167306
  Fax:+40 213167303


  Carpatour (MSC Partners)
  Bld. 15 Noiembrie, 1
  Brasov, Romania
  Phone/ Fax: +40 (268) 471 057


  Ship Travel International (MSC Partners)
  Str N Titulescu nr 6
  810268 Braila Romania
  Phone:+40 0239689800
  Fax:+40 0239692158


  4 U travel (MSC Partners) 

  16, Londra Street, ap 6
  011763, Bucharest Romania
  Phone/ Fax: +40.72.334433
   
  Happy Cruises 
  Str. Dr. Felix nr. 57, etaj 1, sector 1, 
  Bucuresti, Romania 
  Phone +40 31 403 5073   
  Fax+40 31 403 5079       

  Pegas Holiday SC 
  Pegas Holiday SRL - 
  CHRISTIAN 76 TOURS 
  Calea Dorobantilor, nr 54 
  Sector 1, 010574 Bucarest
   
  FILADELFIA TURISM
  RO-400001 Cluj Napoca // Calea Motilor 45
   T: (+)40.264.593.114 
   F: (+)40.264.593.114 // M: (+)40.746.056.627
   www.filadelfiaturism.ro | www.filadelfia-group.ro
   
   
  CLUB CROAZIERE
  Calea Mosilor - Intrarea General Ipatescu, Nr. 3
  024059 Bucuresti, Romania
  www.clubcroaziere.ro
   
              
 • Russia

  Armenia, Azerbaijan, Belarus
   
  PAC GROUP 
  Lubyansky proezd 21-5 
  101000 Moscow, Russia 
  Phone: +7 4959330950 
  Fax: +7 4959330952
 • Scandinavia

  MSC Cruises Scandinavia AB

  Karlavägen 104, plan 5

  115 26 Stockholm (Sweden) 

  Click here (Sweden website, Norway website, Denmark website) for more details

 • Slovakia

  One World Travel
  KRIZNA 5-7
  BRATISLAVA 81107
  Slovak republic
  Phone +4342122086200
   
  I WI Travel 
  KOMENSKEHO 135/18
  CADCA 02201
  Slovak republic
  phone: +421905302880
  Mail: PLAVBY@IWITOUR.COM
   
  SATUR TRAVEL,a.s.
  Mileticova 1
  824 72 Bratislava 
  Slovak republic
  tel. +421 2 501 131 
 • Spain

  MSC CRUCEROS, S.A.U.
  C/AREQUIPA, 1 -  4ª
  28043 Madrid - Espana

  Click here for more details

 • Switzerland

  MSC Kreuzfahrten AG
  Weisse Gasse 6
  CH-4001 Basel - Switzerland 


  Click here (french website or german website) for more details

 • Turkey

  MSC Cruises Turkey
  İstanbul / Merkez

  Altunizade Mah. Ord. Prof. Fahrettin Kerim Gökay 
  Cad. No: 25/6 Kat: 3 
  34662 Üsküdar, İstanbul
  Phone: +90 (850) 420.96.00
  Fax: +90 (216) 474.56.98

 • Ukraine

  PAC GROUP (MSC Partners)
   
  Melnikova str., 83D, office 609
  04119, Kiev, Ukraine
  Phone: +38044 2062080
  Fax: +38044 2062080
   
  Polskay str., 20 office 11
  65014, Odessa, Ukraine
  Phone: +38048 7972695
   
  Center Cruises of Odessa Ltd. 
  Uspenskaya 9
  65014 Odessa-Ukraine
  Phone: +38 048 7373 431
   
   
 • United Kingdom & Ireland

  MSC Cruises Ltd.

  5 Roundwood Avenue 

  Stockley Park

  Uxbridge

  UB11 1AF - Great Britain UK 


  Click here for more details

 • USA

  MSC Cruises USA INC.
  6750 North Andrews Avenue, Suite 100
  Fort Lauderdale, Florida FL 33309 USA

  Click here for more details

 • Argentina

  MSC Cruceros S. A.
  Marcelo T. de Alvear 624 - 1° Piso
  C1058AAH Buenos Aires - Argentina

  Click here for more details

 • Brazil

  MSC CRUZEIROS DO BRASIL LTDA.
  Av. Ibirapuera 2332 - 6th floor - tower #2
  04028-003 SAO PAULO - SP -Brazil


  Click here for more details

 • Mexico

  MSC Cruceros
  Union 2 Esq. Benjamin Franklin - Col. Escandon
  C. P. 11800 Mexico D.F.

  Click here for more details

 • Egypt

  MSC Company Egypt
  55, El Sultan Street
  PO Box: 670 Alexandria - Egypt

  Click here  for more details

 • Israel

  MSC Israel Ltd
  Beit Amot 157 Jaffa Rd
  31339 Haifa - Israel
  Phone : +972-4-8549046
  Fax : +972-4-8510161

   

  Click here for more details

 • Jordan

  Santa Fé Travel and Tourism (MSC Partner)
  4th Floor, Amman Gate Bldg., Harem Bin Qutbah St. - Al Sahe

  Amman - Jordan 

  Phone: + 962 6 5859998 
  Fax : +962 6 5859958    

  Web: www.santafe.jo


  Click here for more details

 • Lebanon

  MSC Lebanon Cruises Division
  Gemaizeh, St. Famille Str. Marine Tower, 2nd Floor

  Beirut - Lebanon


  Click here for more details.

 • Morocco

  Sky Holidays (MSC Partners)
  7, Rue George Sand Val Fleuri
  PO Box 60014 Casablanca - Morocco 
  Phone: +212- 522 99 10 99
  Fax : +212- 522 98 23 04

  Equinox 5 (MSC Partners)
  5, Avenue Annakhil
  hay Riad, Rabat- Morocco
  Phone: + 212 537563060

  TUT Travel&Tourism-16 Rue Tanta (Derriere Hotel Balima) 
  Rabat Maroc 
  tuttravel@menara.ma   
 • South Africa

  MSC Cruises South Africa 

  Johannesburg:1 Wessels Road, Rivonia - South Africa 
  Durban: 33 Claribel Road, Morningside - South Africa 
  Cape town :Block C Ground Floor, Lagoon - South Africa 

  Beach Office Park, Cnr Boundry Rd & Marine Drive, Milnerton


  Click here for more details

 • Tunisia

  D' Alessandro Travel (MSC Partners)  
  45, Av. Habib Bourguiba - Le Colisée
  Tunis - Tunisia
  Phone: + 216 71 33 95 00
  Fax: + 216 71 35 12 59

  Orange Travel Group - Orange Cruises (Tunisie) S.A. (MSC Partners)
  41, Rue d'Iran
  1002 Tunis, Tunisie
  Phone: + 216 71 831 141
  Fax: + 216 71 831 132

  Julia Tours and cruises (MSC Partners) 
  130, Av. De la Republique
  La Goulette 2060 - Tunis, Tunisie

  Decouvertes de Sotuvit (MSC Partners) 
  4 Avenue des Etats Unis, 1002 Tunis
  Phone: + 216 22301190
  Fax: + 216 71905297

  AMEL VOYAGES - 
  81 Avenue Khereddine Pacha – 
  Pacha Center -Entrée A – 5° 
  Etage Tunis 1073  
  Phone+216 58309960
 • United Arab Emirates

  Sharaf Travel (MSC Partners)
  Near Burjuman Centre
  Khalid Bin Waleed Street
  P.O.Box 21593, Bur Dubai, Dubai U.A.E.
  Phone: +971 (0)4 3966969 
  Fax: +971 (0)4 3975377
 • Australia & New Zealand

  MSC Cruises (Australia) Pty Ltd.
  Suite 532 5 Lime Street, King Street Wharf
  Sydney NSW 2000- Australia

  Click here for more details

 • Bangladesch

  Marco Shipping Company Limited 
  Rupayan Karim Tower (4th floor)80, 
  VIP Road, Kakrail, Dakha-1000 
  Phone:+88-028397333 
  Fax:+88-028391333 
  General email saber@mscbangla.com
 • China (PRC)

  MSC Cruises Travel Agent (Shanghai) Co., Ltd
  Room 1608, SIPG Tower, 358 Dongdaming Road, 200080
  200080 Shanghai-China
  Fax: +86 21 35308393
 • India

  Sharaf Travels Pvt. Ltd.

  MSC House, Opp. Divine Child High School,

  Andheri Kurla Road,

  Andheri (E),

  Mumbai – 400059,

  India

  Phone:  +91-22-67313053/56/58

  Fax:        +91-22-67313010

 • Japan

  MSC Cruises Japan Ltd 
  Toranomon Kiyoshi Bldg. 2F, 4-3-10 Toranomon, Minato-ku
  Tokyo, 105-0001 Japan 


  Click here for more details

 • Kazakhstan

  Kyrgyzstan, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan
   
  PAC GROUP 
  Shevchenko str. 90, fl.11 – office 112
  050022 Almaty, Kazakhstan 
  Phone: +7 7273137878
  Fax: +7 7273137878
 • Korea

  ICK (International Cruise Korea) ( MSC Partners)

  21F, S-Tower, 82 Saemunanro , Jongro-gu, Seoul  03185, Korea.

  Phone : + 82.2.767.2661  

  Fax : +82-2-767-2703

 • Singapore

  Modern Shipping Travels
  Pte Ltd 3, Shenton Way 15-12
  Shenton House Singapore 068805
 • Sri Lanka

  Travel House- Nkar Travels & Tours (Pvt) Ltd (MSC Partners)
  45, Ananda Coomaraswamy Mawatha, Colombo 07
  Sri Lanka
  Tel: +94 11 2564584
  Fax:  +94 11 2564587

  Jetwing Travels (MSC Partners)
  Jetwing House 46/26 Navam Mawatha
  Colombo 2 - Sri Lanka
  Phone: + 94 11 234 5723

 • Thailand

  SEA Tours (MSC Partners)
  Suite No. 88-92, 8th floor
  Payatai Plaza 128
  Phyathai Road, Rajthavee
  Bangkok 10400 - Thailand
  Phone: +66 022165783-93
  Fax: +66 053271401

  JOYFUL TRAVEL (MSC Partners)   
  88 SSP Bldg 3 Silom Khwang Suriyawong Khet Bang Rak
  Bangkok 10500 - Thailand
  Phone:+66 2634 2300
  Fax: +66 2634 2299