Betaling om bord

Alle kjøp om bord kan gjøres med ditt personlige cruisekort, noe som gjør at du slipper å bruke kontanter eller kredittkort på skipet. Etter at du har gått om bord og hentet cruisekortet i lugaren, må du aktivere det for kjøp om bord ved å registrere kredittkortet/bankkortet ditt ved et av våre Cruise Card Activation Points. Dette kan du gjøre når som helst fra ombordstigning til kl. 23.00 neste dag ved et hvilket som helst Cruise Card Activation Point rundt om på skipet. Med disse nye enhetene kan du registrere kortet ditt raskt, enkelt og sikkert. Vær oppmerksom på at du vil bli bedt om å angi PIN-kode. Alternativt kan du betale inn et kontantbeløp i resepsjonen.


Kredittkort

Et beløp på €/$ 250 blir reservert på kortet som depositum i forbindelse med ombordstigning. Overstiger kjøpene dette beløpet, blir det gjort ytterligere reservasjoner fortløpende. Følgende kredittkort kan registreres om bord: Visa, Mastercard, Diners, JCB og American Express.


Bankkort/kontanter

Et beløp på €/$ 100 blir belastet kortet eller betales i kontanter i forbindelse med ombordstigning. Vil du øke beløpet, kan du gjøre det kontinuerlig under cruiset. Den siste kvelden får du en spesifisert regning til lugaren, slik at du selv kan kontrollere beløpene og signere.

Vær oppmerksom på at skipet har en egen valutakurs, som kan være litt forskjellig fra den valutakursen banken din benytter.

Har du brukt kredittkort og beløpet stemmer, kan du signere regningen og legge den igjen i lugaren. Når sluttregningen er betalt, blir reservasjonen hevet fra MSC Cruises’ side. Deretter må også kortutstederen heve reservasjonen i sitt system, noe som kan ta ca. 7–14 virkedager. Ved bruk av bankkort eller kontanter går du til resepsjonen for å få det resterende beløpet utbetalt i kontanter.


Oppgjør av sluttfaktura

Du kan gjøre opp sluttfakturaen på en av følgende måter:

Med kredittkort

Følgende kredittkort godtas: Visa, MasterCard, Diners, JCB, Discover og American Express. Hvis du velger å betale med kredittkort, blir kontoen din automatisk avsluttet når cruiset er over, og du slipper dermed å henvende deg i resepsjonen.

Med bankkort 

Husk å kontrollere at bankkortet ikke er sperret for bruk i utlandet. Følgende bankkort godtas: Maestro, Visa Debit, Visa Electron og MasterCard Debit. Beløp som er belastet kortet og ikke brukt under cruiset, vil bli refundert i kontanter i resepsjonen den siste morgenen før hjemreise.

Med kontanter

Beløp som er innbetalt i kontanter og ikke brukt under cruiset, vil bli refundert i kontanter i resepsjonen den siste morgenen før hjemreise. Vær oppmerksom på at personlige sjekker ikke godtas. For cruise i Middelhavet, Nord-Europa, Antillene, Dubai, De forente arabiske emirater og Oman, samt MSC Grand Voyages med avreise fra Europa, er valutaen om bord euro (€). For cruise i Karibia, Sør-Amerika og Sør-Afrika, samt MSC Grand Voyages til Europa og Australia, er valutaen om bord amerikanske dollar ($). 
Europa: Forordning 1889/2005/EF har følgende bestemmelse: «Personer som reiser inn eller ut av EU med mer enn 10 000 euro i kontanter, må angi beløpet til kompetente myndigheter i medlemslandet der han eller hun reiser inn eller forlater unionen i samsvar med denne forordningen.» Kontakt ditt reisebyrå og/eller relevante myndigheter (ambassade, konsulat eller andre lokale myndigheter) for å finne ut om det er andre restriksjoner mot å ta med kontanter på den aktuelle reiseruten.

 

Priser om bord

Prisene om bord er ikke høyere enn prisene på tilsvarende varer/tjenester i land. Faktum er at de spesielle omstendighetene som regulerer maritim sektor innebærer at mange produkter (som alkohol, tobakk og parfyme) kan selges tollfritt, noe som gir en prisreduksjon på opptil 30 % sammenlignet med utsalgspriser i land.

*Depending on the itineraries and subject to applicable legislation.

Kontantuttak om bord

Alle kjøp om bord kan gjøres med ditt personlige cruisekort, slik at du slipper å bruke kontanter. En cash in advance-tjeneste er tilgjengelig før avreise, og kan bestilles online på Din side. Bestill ditt cruisekort nå, så er det klart når du går om bord. Cruisekortet kan brukes til shopping, rekreasjon og andre aktiviteter om bord under hele cruiset.

 

Alternativt kan du registrere et kredittkort på din konto om bord. Dette kan kun gjøres i skipets valuta (euro eller amerikanske dollar, avhengig av reiserute) mot et gebyr som fastsettes i henhold til reiserute.