Bagasje

Maks. bagasje per person

Hver passasjer kan sjekke inn maks.

 

  • kofferter per person* (ikke over 90 x 75 x 43 cm og 23 kg per kolli)
  • to kolli håndbagasje per person* (ikke over 56 x 45 x 25 cm og 23 kg per kolli)

 

Maksimal bagasje i hver lugar må ikke overstige 100 kg og/eller 8 kolli totalt for alle passasjerer i samme lugar. 
Kolli som overstiger tillatt grense, vil ikke bli godtatt ved innsjekking.

 

Passasjerer med bagasje som overstiger disse grensene, kan kontakte MSC Cruises direkte eller via reisebyrået ved bestilling for informasjon om hvordan ekstra bagasje kan sendes separat mot et tillegg.

 


*Se cruisebilletten for mer informasjon.

Gjenstander som skal oppbevares i håndbagasjen

Reisedokumenter og pass, penger, smykker og andre verdigjenstander, elektroniske enheter, medisiner, bleier og andre ting du kanskje trenger på kort varsel. 
 
NB: Skjøre, personlige og/eller verdifulle gjenstander skal fraktes i håndbagasjen, ettersom MSC Cruises ikke kan påta seg noe ansvar for eventuell skade eller tap. Husk å ha ID/pass og alle innsjekkingsdokumenter lett tilgjengelige. Verdifull bagasje og forsikring: vær oppmerksom på at du selv bærer ansvaret for bagasjen under transport. Forsikring kan tegnes via MSC Cruises i henhold til gjeldende vilkår. 
 

Ulovlige gjenstander om bord

Sikkerhetskontrollen i havnen har plikt til å undersøke passasjerer og bagasje, og konfiskere eventuelle gjenstander som internasjonalt regnes som en sikkerhetstrussel mot passasjerer, mannskap og skip. Slike gjenstander vil bli konfiskert, og leveres ikke tilbake. Alkohol, skytevåpen, skarpe gjenstander som knivblad eller saks, brennbare og eksplosive materialer, apparater med varmeelement eller åpen flamme (f.eks. strykejern, vannkoker, stearinlys, røkelse), droner. Dersom eksplosive materialer, skytevåpen eller ulovlige medikamenter blir oppdaget, vil politiet bli varslet umiddelbart. MSC Cruises vil bli nødt til å nekte passasjerer adgang hvis de ikke følger disse obligatoriske reglene. Av hensyn til helse og sikkerhet er det heller ikke tillatt å ta med mat og drikke (herunder halvspist eller hjemmelaget mat) om bord. Unntak: tørrvarer som er ferdigpakket og kommersielt produsert.

Ting du kan legge igjen hjemme

Håndklær og hårføner (tilgjengelig i lugaren), solkrem og kosmetikk (fås i butikkene om bord).

Barnevogn og rullestol

Barnevogn og rullestol kan alltid tas med om bord, men rullestol må angis ved bestillingsbekreftelse. Rullestoler er tilgjengelige på alle MSC-skip og kan lånes om bord. De brukes ved ombord- og ilandstigning, samt i nødsituasjoner.

Flyreise og tapt bagasje

Hvis du skal ta fly til avreisehavnen, må du kontrollere maks. tillatt størrelse og vekt på bagasjen ved bestilling. Flyselskapene forbeholder seg retten til å kreve et pristillegg for ekstra bagasje. MSC Cruises påtar seg ikke noe ansvar for eventuelle problemer som oppstår ved avreise eller ankomst på flyplassen.

Skulle det oppstå feil i bagasjehåndteringen fra flyselskapets side, tilbyr vi hjelp med å få tilbake bagasjen. Vi samarbeider med flyplassens hittegodsavdeling, og gjør vårt ytterste for å spore bagasjen og om mulig få den sendt direkte til skipet i en av de neste anløpshavnene. For at vi skal kunne hjelpe deg å spore tapt bagasje på en effektiv måte, må du vise oss en kopi av PIR-rapporten (Property Irregularity Report) fra hittegodsavdelingen på den flyplassen hvor du har meldt fra om tapt bagasje.

Bagasjehåndtering ved ombord- og ilandstigning

Før ankomst til cruiseterminalen ber vi deg merke bagasjen med merkelappene du fikk sammen med cruisebilletten, og levere den til MSCs personale ved terminalen. Bagasjen blir levert direkte i lugaren kort tid etter avreise.

 

To dager før cruiset er over, vil du få ilandstigningsprosedyrer og bagasjelapper levert direkte i lugaren. Merket bagasje skal settes utenfor lugardøren kvelden før hjemreise. Bagasjen vil bli hentet og levert direkte i terminalbygningen under ilandstigningen. Vær oppmerksom på at prosedyrer for bagasjehåndtering og ilandstigning kan variere fra havn til havn.


Tap av bagasje eller personlige eiendeler

MSC Cruises og MSC Cruises’ ansatte eller representanter påtar seg ikke noe ansvar for tap, skade eller tyveri av passasjerers bagasje eller personlige eiendeler. MSC Cruises’ ansvar når det gjelder tapt, skadet eller ulevert bagasje, er beskrevet i passasjeravtalen. Ved tap eller skade på bagasje eller personlige eiendeler skal en representant for MSC Cruises varsles umiddelbart. For øvrig må forsikring tegnes hos MSC Cruises.