PLACE

Samarbeid med lokale myndigheter, samfunnsgrupper og partnere, som for eksempel Cruise Lines International Association (CLIA), for å dele informasjon og integrere retningslinjer og strategier, bidrar til å støtter ansvarlig turismeforvaltning.

Sammen fremmer vi ansvarlige reiser og leverer større sosiale og økonomiske resultater for lokalsamfunn.

Økonomisk innvirkning

 Vi fortsetter å investere millioner av euro i nye bærekraftige terminalanlegg, og arbeidet har kommet videre med flere av disse:

 

  • Durban Cruise Terminal i Sør-Afrika ble operativ i desember 2021
  • Byggingen av den nye MSC Cruises Terminal i Miami startet sommeren 2021
  • En ny MSC Cruises Terminal i Barcelona skal være i drift i 2024

 

Som et minimum vil alle våre nye cruiseterminaler oppfylle LEED (Lederskap i energi- og miljødesign) Sølv-vurdering.

Vi har som mål å være en god ressurs i lokalsamfunnene vi besøker. Vi stimulerer den lokale økonomien ved å skaffe mat og drikke til skipene våre. Våre gjester bidrar også når de kjøper utflukter, måltider eller suvenirer fra lokale leverandører.

På populære destinasjoner jobber vi vanligvis med turleverandører som ansetter lokalt og støtter dem mens de bygger opp virksomheten sin. Dette bidrar til å generere arbeidsplasser og et engasjement i lokalsamfunnet for å skape felles verdier.

Når vi utvikler våre private øydestinasjoner, inkludert Ocean Cay MSC Marine Reserve, Portuguese Island og Pomene, gir vi alltid en sterk preferanse til å ansette lokalt personale for å bygge og vedlikeholde landoperasjoner.

Vi fortsetter å samarbeide med CLIA (Cruise Lines International Association) for å støtte de bærekraftige reisemålene på destinasjonene vi besøker.

Økonomisk innvirkning

Economic impact

Ansvarlige utflukter: MSC Protectours

Vårt team for utflukter på land har jobbet med turoperatører for å finne utflukter basert på sterke bærekraftsprinsipper. Disse utfluktene, kjent som "Protectours", er spesielt designet for å utdanne gjestene våre og fremme ansvarlig turisme og ansvarlig reise. Mange av disse turene inkluderer lavbelastningstransport, inkludert gange, sykling eller kajakkpadling, og mange gir et direkte bidrag til miljøet gjennom å støtte arter eller habitatbeskyttelse, som vår Save a Turtle Tour-opplevelse i Cozumel.

Vi samarbeider med Travelife for å levere opplæring og kapasitetsbygging for alle turoperatørene vi jobber med. Travelife er et initiativ for reiselivsbedrifter som er forpliktet til å oppnå bærekraft: dets spesialiserte indikatorer, basert på Global Sustainable Tourism Councils industristandardkriterier, fokuserer på forsyningskjedens innvirkning og turoperatørenes ansvar.

Utviklingen av tilgjengelige turer er også fortsatt en prioritet, med mål om å sikre at vi tilbyr gjester med begrenset mobilitet en rekke alternativer på hver destinasjon. Alle våre "Enkle og tilgjengelige"-turer tar sikte på å eliminere hindringer og sikre jevn tilgang til alle høydepunktene som besøkes.

Ansvarlige utflukter: MSC Protectours

MSC Protectours - sustainable excursions | MSC Cruises

Ocean Cay MSC Marine Reserve

Vi forvandlet MSC Ocean Cay  Marine Reserve fra et forlatt industrianlegg til et uberørt reisemål, og skapte en avsidesliggende, naturlig «øde øy». Til tross for utfordringene ble fordelene med vår miljøsensitive utvikling tydelig, ettersom det biologiske mangfoldet økte både i vannet, på land og i luften.

Takket være vår innsats har det vært en økning i fuglelivet og tilbakekomsten av mange fuglearter, inkludert hekkende par, samt en økning i migrerende bestander. Vannfugler inkludert hegrer, egrer og østersfangere og er nå ofte oppdaget, og det har også vært sporadiske observasjoner av rovfugler, inkludert fiskeørn og tårnfalk.

Vår innsats for å fjerne betydelige mengder skrapmetallavfall fra vannet rundt øya har resultert i dramatiske forbedringer i den lokale økologien og livet i havet har blitt mer mangfoldig. Nå er havskilpaddeobservasjoner vanlig.

Gjennom MSC Foundation og Super Coral-programmet jobber vi med ledende korall- og marineeksperter for å forske på, utvikle, teste og foredle metoder for å reversere nedgangen i korallrev i det 165 kvadratkilometer store marine miljøet rundt Ocean Cay. Korallrev støtter det høyeste biologiske mangfoldet av ethvert økosystem på Bahamas og er hjemsted for økologisk, økonomisk og kritisk truede arter. Derfor er målet å gjenoppbygge revene gjennom banebrytende utvikling av koraller som er mer motstandsdyktige mot miljøtrusler som havforurensning og oppvarming.

Ocean Cay MSC Marine Reserve

Ocean Cay

BÆREKRAFTSRAPPORTER

Oppdag vårt bærekraftprogram organisert rundt fire hovedpilarer: Planet, People, Place and Procurement.

Bla gjennom våre bærekraftsrapporter og finn ut hva vi gjør for å oppnå bæredyktige cruise.