Cuba: Visum og andre dokumenter

Dokumenter og turistvisum for Cuba

Dokumenter og turistvisum for Cuba
Dokumenter og turistvisum for Cuba

Passasjerer som begynner og/eller avslutter cruiset sitt på Cuba

Obligatoriske dokumenter:

  • Pass med minst 6 måneders gyldighet ved avreise
  • Turistvisum
  • Reiseforsikringsbevis på engelsk (må være gyldig for reiser til Cuba)


Passinnehavere får adgang til Cuba med et turistvisum (Tarjeta de Turismo på spansk) som er gyldig i 30 dager fra ankomstdato. Dette visumet er bare gyldig for ett besøk, det vil si én innreise til og én utreise fra landet. Alle passasjerer (voksne og barn, også spedbarn) som reiser med Cruise Only-pakken må skaffe seg dette turistvisumet før reisen på egen regning, mens passasjerer som reiser med Fly & Cruise-pakken i MSC Cruises’ regi har 1 turistvisum inkludert i pakken. Uavhengig valgt reisepakke må ytterligere ett turistvisum (Tarjeta de Turismo) skaffes når skipet returnerer til Havanna på slutten av cruiset. Dette dokumentet kan kjøpes om bord på skipet og koster ca 15,00 euro per passasjer.  For 2 ukers cruise må ytterligere to turistvisum anskaffes.

For å unngå misforståelser: Turistvisum (Tarjeta de Turismo) er ikke en visumetikett som skal klistres inn i passet, men et eget dokument som skal vises ved Airport Immigration sammen med passasjerens forsikringsdokumenter (på engelsk). Alle passasjerer må ha sitt turistvisum (Tarjeta de Turismo) tilgjengelig når de sjekker inn på flyplassen før avreise. Dersom en passasjer ikke kan vise turistvisumet sitt, kan vedkommende bli nektet ombordstigning på flyet.

Alle passasjerer må ha en reiseforsikring som er gyldig i alle anløpshavnene under cruiset. Denne forsikringen vil dekke utgifter og hjemtransport dersom passasjeren skulle rammes av sykdom, skade eller død. Hvis passasjeren er dekket av en statlig trygdeordning eller en privat sådan, må attest medbringes der forsikringsdekningen fremgår på spansk (helst), eller engelsk.

Det er ikke lenger nødvendig å betale flyskatt på flyplassen i Havanna eller noen annen flyplass i Cuba, ettersom denne er inkludert i prisen.
Utbredelsen av minibanker er svært begrenset på Cuba og kredittkort aksepteres kun på noen få steder.
For havnene på Jamaica, Caymanøyene og i Mexico kreves ingen lokale visum uansett passasjerens nasjonalitet – under forutsetning av at besøket varer maksimalt 24 timer med ankomst og avreise med samme fartøy.


Viktig informasjon for gjester som reiser fra Miami til Havanna med MSC Armonia 


Cubansk turistvisum som leveres ved ombordstigning, må betales direkte om bord.

Følgende kostnad debiteres din faktura om bord:


• US gjester*: 75 USD

• Øvrige stataborgere: 50 USD


*Gjelder deg med dobbelt statsborgerskap eller amerikansk statsborgerskap


Turistvisum, reiseforsikringsbevis på engelsk (må være gyldig for reise til Cuba) og pass med minimum 6 måneders gjenværende gyldighet er obligatoriske dokumenter for deg som har ombord-/avstigning på Cuba. 


Les mer om People-to-People programmet under.

 

Amerikanske og Cubanske passasjerer
Vær oppmerksom på at passasjerer med cubansk opprinnelse eller som er født på Cuba ikke er tillatt å ombordstige cruiseskipet. Samme eller lignende vilkår gjelder for passasjerer med cubanske pass som i tillegg har offisiell oppholdstillatelse i et annet land. Brudd på disse reglene kan føre til alvorlige problemer med de lokale myndighetene.

Amerikanske passasjerer blir nektet innreise til Cuba dersom de ikke har skaffet tillatelse fra OFAC (Office of Foreign Assets Control) for innreise til Cuba før ombordstigningen.

Passasjerer anbefales sterkt å kontakte den cubanske ambassaden i hjemlandet for mer informasjon om disse spørsmålene.

Viktig informasjon: forsinket bagasje

Forsinket bagasje ved ankomst til Cuba
Forsinket bagasje ved ankomst til Cuba

Fordi enkelte fly ankommer Cuba sent på kvelden, og det noen ganger kan ta tid å komme gjennom tollen og sikkerhetskontrollene, kan en del av bagasjen blir forsinket i leveringen til skipet.


For å sikre en komfortabel start på ferien, anbefaler vi at du tar med deg alt du trenger til den første natten om bord (nattøy, toalettsaker, medisiner, bleier, etc.) i håndbagasjen. Vær oppmerksom på at dusjsåpe og sjampo er tilgjengelig i alle lugarene. Husk å feste alle bagasjetaggene (vedlagt i e-billetten) på bagasjen din før du ankommer flyplassen.

PEOPLE-TO-PEOPLE PROGRAM

Cruise til Cuba fra USA
Cruise til Cuba fra USA

Ved cruise til Cuba fra USA er gjestene pålagt å følge lokale bestemmelser, spesielt "People-to-People"-programmet. Dette programmet krever at man engasjerer seg i aktiviteter som har som formål å fremme utdanning og kontakt med lokalbefolkningen. Noe av det beste med å reise er å bli bedre kjent med den lokale kultur og samtidig få nye opplevelser. Aktiviteter basert på"People-to-People" er ikke bare en politisk retningslinje, men også en spennende måte å berike din ferie på samtidig som du får med fine minner hjem.  


MSC Cruises er glade over å kunne tilby 2 gratis utflukter på Havanna for å gi deg mulighet til å delta i dette programmet. Når du er om bord kan du endre disse utfluktene til andre tilgjengelige "People-to-People"-utflukter på Havanna. Du vil da motta $50 i kreditt fra utfluktskontoret som kan brukes til denne endringen. Vær oppmerksom på at du av juridiske grunner vil bli bedt om å levere inn en ferdig utfylt og signert utskrift av skjema på siste side i dine reisedokumenter (et skjema per passasjer over 18 år)                                                                                          


*$35 for barn