MSC for UNICEF

MSC OG UNICEF

Sammen i kampen mot barns underernæring

Hungersnød rammer de yngste og mest sårbare på en nådeløs måte. Hvert år tar underernæring livet av over én million barn, og hemmer den fysiske og mentale utviklingen til mange flere. Og likevel skal det så lite til for å redde disse barna: kun tre små poser om dagen med såkalt Ready-to-Use Therapeutic Food (RUTF) som Plumpy'nut® eller eeZeePaste Nut distribuert gjennom dette UNICEF-programmet.
MSC samarbeider med UNICEF på dette viktige prosjektet. Ved å gi støtte til produksjonen og transporten av RUTF-ernæringsprodukter bidrar vi til å sikre barns muligheter for en god oppvekst.

Last ned brosjyren om dette programmet

PROGRAMMET

Articles[0].Title

Unicefs hjelpeprogram for underernærte barn

Plumpy’Nut® er et terapeutisk ferdigmatprodukt (RUTF) godkjent av Verdens helseorganisasjon for behandling av alvorlig akutt underernæring på bare seks uker uten behov for sykehusinnleggelse. UNICEF organiserer et støtteprogram for hele familien som involverer oppfølging av barnas utvikling samt ernærings- og helserådgivning. De terapeutiske ferdigmatproduktene blir, om mulig, produsert med lokale avlinger i det aktuelle landet. Dette gir en dobbel stimuli til den lokale økonomien, og bidrar til handlekraft og håp i lokalsamfunnet. MSC og UNICEF har gått sammen om å levere terapeutisk ferdigmat i krise- og nødsituasjoner over hele verden.

ORGANISASJON: UNICEF - FNs barnefond

LAND: Minst utviklede land og land i krisesituasjoner. 

PROSJEKT: Redde barns liv ved hjelp av terapeutiske ferdigmatprodukter som Plumpy'Nut®. Terapeutisk mat er komplette ernæringsløsninger som brukes til å behandle alvorlig underernæring i tilfeller der vanlig mat vil være utilstrekkelig eller innebære risiko. 

PRODUKTBESKRIVELSE: Peanøttbasert høynæringsprodukt som kan spises direkte fra posen uten å måtte kokes eller tilsettes vann, slik at det kan gis til barn i alle typer situasjoner. 

ALDER: Fra bare 6 måneder og oppover. 

STRATEGI: Dele ut terapeutisk ferdigmat til barn, støtte familiene deres med medisinsk oppfølging samt gi rådgivning om ernæring og helse i lokalsamfunnene. 

MÅL: € 2 000 000 i løpet av tre år.

HVA DU KAN GJØRE

Bygge håp i fellesskap

MSC er stolt av å støtte UNICEF i dette livreddende arbeidet, og derfor inviterer vi deg ombord også. Alle vet vi at barna er fremtiden og fortjener det beste, og derfor reiser de yngste gratis hele året ombord på våre skip.
HVA DU KAN GJØRE
Ved å donere kun €1 kan du bidra til å redde barns liv og gi dem håp for fremtiden.
HVIS DU ØNSKER Å HJELPE MER
Det finnes ingen grense for hvor mye du kan donere hvis du ønsker å gi mer. En full behandling bestående av en seks-ukers forsyning koster bare rundt € 42. Hver euro du donerer er nok til tre poser med terapeutisk ferdigat som bidrar til å redde et barns liv.
Bygge håp i fellesskap

Hva vi har oppnådd sammen

Fire millioner euro – og det er bare begynnelsen.

På seks år har vi sammen med gjestene våre samlet inn fire millioner euro over hele verden. 
 
Denne bragden ble feiret under en seremoni på EXPO Milano 2015, der vi foran inviterte kjendiser, hundrevis av barn og andre besøkende fra hele verden overleverte en symbolsk sjekk på fire millioner euro til UNICEF.

ANDRE PROSJEKTER

Articles[0].Title

Siden 2009 har vi tent håp i barns liv

  • Over 3 millioner euro samlet inn til Unicef takket være MSCs gjester
  • Langsiktig støtte til 126 sårbare samfunn
  • Styrking av barns utdanning i favelaene i Rio de Janeiro og Sao Paulo
  • Direkte engasjement med finansierte prosjekter og besøk av MSC i lokalsamfunn



NOEN ORD FRA PARTNERNE VÅRE
Dere har gitt oss livsglede og ny tro på våre drømmer”. Adelina Gomes de Souza, samfunnsleder Brâsilandia

Samarbeidet vårt med MSC innebar mer enn en sterk støttespiller, det ga oss tusenvis av hjelpere til barn over hele verden”. Silvio Manoug Kaloustian, UNICEF Brasil

I CAN BELIEVE

Den nye offisielle sangen

MSC Cruises og UNICEF har kommet med en ny sang fremført av et italiensk barnekor kalt “I Can Believe – MSC for UNICEF”, for å gi en musikalsk drakt til bevisstgjøringsarbeidet ombord på skipene til MSC. Sangen blir spilt under MSC for UNICEF-barnetogene ombord på alle skipene til MSC Cruises, og er en del av bevisstgjøringsarbeidet ombord på MSC-flåten, en kampanje som går under navnet UNICEF-dagen.