Nyheter

MSC Cruises møter økende interesse for cruise med milliardsatsinger

02.05.2016

Interessen for cruise er på stigende front. Karibien er reisemålet som øker mest, ifølge fersk bransjestatistikk*. MSC Cruises møter den voksende interessen med milliardsatsinger i produktinnovasjoner og nye skip.
 
Ifølge den årlige rapporten fra Cruise Lines International Association (CLIA), økte antallet cruisereisende fra Norge med 18 prosent i 2015 sammenlignet med 2014, noe som tilsvarer 209 000 reisende. Til sammenligning er tallet 3 prosent for Europa som helhet.


Karibien er det reisemålet som opplevde den største økningen i antall cruisereisende i fjor. Ifølge statistikken har det samlede antallet norske reisende i Karibien økt med 8 prosent i 2015. Totalt var det 16 077 norske passasjerer som fikk oppleve det vakre karibiske øyriket på cruise i 2015.
 
Den stigende interessen er årsaken til at MSC Cruises har valgt å satse stort på nye skip. I desember 2017 sjøsettes det første skipet i et nytt banebrytende design, MSC Seaside, som kommer til å seile året rundt i Karibien. MSC Cruises har også bekreftet planene om å investere 200 millioner dollar for å lage et eget marinreservat i Bahamas. I samme ånd fortsetter MSC Cruises også med fjorårets suksess og nyhet: cruise fra Cuba. Vinteren 16/17 kommer MSC Cruises, som første rederi, til å operere med to skip som utgår fra Havanna: MSC Opera og MSC Armonia, som seiler 14 netter med stopp som Isla de la Juventud (Cuba), Isla de Roatan (Honduras) og Belize.

- Vi ser at interessen for cruise i Karibien blir større og større. Dette er en destinasjon som tilbyr sol og varme året rundt. For å møte den økende interessen satser vi ekstra mye på nettopp Karibien med nye fantastiske skip, nye destinasjoner og et barnevennlig konsept, sier Claes Tamm, nordisk sjef i MSC Cruises.

 
*CLIA Europe Statistics 2015
 
For mer informasjon og bilder, kontakt:
Mari Multamäki, PR-ansvarlig MSC Cruises Skandinavia: +46 8 510 00 516, mari.multamaki@msccruises.se