Du er her: Homepage Cruise-GuideOm-Bord

Om bord

I MSC Cruises gjør vi alt vi kan for å gjøre ferien din så avslappende som mulig helt fra det øyeblikket du bestiller til du forlater skipet etter endt cruise.

MÅLTIDER

RESTAURANTER OG BUFFEER MÅLTIDER

Tidspunktene for de ulike måltider er basert på hvor skipet befinner seg og dets reiserute. Tidene er angitt i Dagens program ombord. Frokost serveres i skipets restauranter og buffét. Kontinental frokost fra roomservice leveres til lugarene på forespørsel alle morgener unntatt dagen for ilandstigning. Kontinental frokost bestilles ved bruk av skjema på lugaren som henges på lugardørens håndtak eller ved å ringe resepsjonen. Lunsj serveres i skipets restauranter og buffét. Middag serveres i hovedrestaurantene i to bordsetninger, den første ca 19.00 og andre ca 20.45. Buffétrestaurant er åpen for middag alle kvelder.

MSC Cruises har nylig introdusert en mer fleksibel åpningstid for våre buffeter. Servicen på våre buffeter er nå a samtlige restauranter har åpent 20 timer om dagen, fra kl. 06:00-02:00.

Som tilleggsmulighet er også gratis pizzeria åpen (også Kebab) følgende tider:

Åpner: 1 time etter den første sittende begynner i hovedrestauranten.
Off: 1 time etter andre sitter begynner i hovedrestauranten.
Pizzeria er åpen for middag under Galanetter.

Man kan reservere bord på spesial- og à la carte-restaurantene (der slike finnes) ved å ringe resepsjonen.

• Autentisk mat og atmosfære fra “ville vesten” finner man i Tex-Mex-restaurantene El Sombrero (MSC Fantasia) og Santa Fe (MSC Splendida).

• En sann orientalsk opplevelse kan man få i restauranten Shanghai (MSC Orchestra) som serverer kinesiske retter, i Kaito Sushi Bar (MSC Poesia og MSC Musica) med sine japanske spesialiteter eller i Oriental Plaza (MSC Magnifica) der man kan velge mellom et utvalg autentiske retter fra Kina, Japan, Indonesia, India og Thailand.

MSC Cruises er stolte over å arbeide med en ekte maestro innen italiensk kokekunst: kokken MAURO ULIASI, som har 2 Michelin-stjerner og utallige andre utmerkelser. Mauro Uliassi formidler en lidenskap for reiser og eventyr i sin kokekunst. Han har skapt et utvalg spesialretter for våre à la carte-restauranter på skipene i Musica-klassen som gjør samtlige måltid til en unik oppdagelsesreise.

Alle gjester i MSC Yacht Club suiter (om bord på MSC Splendida og MSC Fantasia) kan benytte en eksklusiv romservice-meny døgnet rundt. På dagtid tilbys et stort utvalg av varme og kalde småretter, salater og oster, servert av butlerne i Top Sail Lounge og ved The One Pool. I tillegg har MSC Yacht Clubgjestene et eksklusivt tilbud i form av en tradisjonell English High Tea som serveres daglig i Top Sail Lounge fra ca kl. 16.30 senere etterfulgt av et lettere måltid rundt midnatt.

SPESIALDIETTER

De fleste spesialdietter kan tilbys om bord. Passasjerer bes opplyse om behov for spesialkost ved bestilling. MSC Cruises har et nært samarbeid med Associazione Italiana Celiachia (det italienske cøliakiforbundet), for å kunne tilby glutenfrie alternativer i restaurantene om bord på MSC Splendida, MSC Fantasia, MSC Magnifica, MSC Musica, MSC Orchestra og MSC Poesia som seiler i Middelhavet, Kanariøyene og Nord-Europa. MSC Lirica, MSC Opera, MSC Sinfonia og MSC Armonia tilbyr innpakkede glutenfrie produkter som snacks, kaker, croissanter, fruktkaker og muffins til sine gjester.

BARER OG KAFEER

På samme måte som de utsøkte gourmetmiddagene kan også barene regnes som en “reise i selve reisen”. Utvalget av drikkevarer om bord i MSC Cruises-flåten er resultatet av en omhyggelig utvelgelse og hardt arbeid av et ekspertteam som elsker jobben sin. For å kunne tilby kundene våre en unik og minneverdig opplevelse i barene har vi utarbeidet forskjellige temaer.

All mat, drikke og liknende kostnader er ikke inkludert i cruiseprisen og skal bli betalt ved slutten av cruiset.

All mat og drikke samt alle tilhørende tjenester som ikke er inkludert i cruiseprisen, skal betales på slutten av cruiset. I sluttregningen inngår og spesifiseres serviceavgiften som er på 15 %. Det er derfor ikke nødvendig å gi driks til personalet i barer og restauranter.

Tilbake til toppen

RØYKEOMRÅDER

RØYKEOMRÅDER

MSC Cruises respekterer alle gjesters behov og ønsker, og har tatt hensyn til preferanser fra både røykere og ikkerøykere. I tråd med globale standarder er røykeområdene generelt færre enn de røykfrie områdene, men røyking er tillatt i bestemte områder på flåtens skip (disse områdene er hovedsakelig valgt ut på grunnlag av modifisert luftsirkulasjon).

Røyking er generelt ikke tillatt i spiseområder (buffeer og restauranter), Medical Center, barneklubber, korridorer eller heisfoajeer, områder der gjestene samles i grupper for sikkerhetsøvelser, områder for ilandstigning eller utflukter, fellestoaletter eller i barer i nærheten av servering. Røyking på lugaren er ikke tillatt, og som følge av den spesifikke og påviste brannfaren er røyking på lugarbalkongene forbudt til enhver tid.

Røyking er tillatt i enkelte barer på hvert skip og en del av utendørs soldekk der det er utplassert askebegre. (følg skiltanvisning) Gjestene henstilles av skipets Cruise director og Dagens program om å ikke kaste sigarettsneiper over bord da de kan blåse tilbake på skipet og dermed forårsake brann.

Tilbake til toppen

BUTIKKER OG TJENESTER OM

BUTIKKER OG TJENESTER

Et stort utvalg av de beste merkene er tilgjengelig i taxfree-butikkene* om bord: klMatrixr, skjønnhets- og parfymear tikler, smykkevarer, film- og fotoutstyr, briller, solkrem, tobakk og drikkevarer, samt et utvalg av produkter med MSC-logo. Alle skipene har frisør- og skjønnhetssalonger, en sauna- og SPA-avdeling, treningsstudio, vaskeri og fotograftjeneste. Prisene er oppgitt om bord. Alle gjester i MSC Yacht Club (om bord på MSC Divina, MSC Splendida og MSC Fantasia) kan nyte godt av private shoppingmuligheter og eksklusive visninger av utvalgte smykkevarer på suiten samt personlig levering av innkjøpene opp til sine suiter.

*Avhengig av reiseruter og underlagt gjeldende lovgivning

Tilbake til toppen

ANTREKK

HVORDAN KLE SEG PÅ ET CRUISE

Å reise med MSC Cruises er en hyggelig blanding av avslapning, festligheter, middager, sportsaktiviteter og utflukter. Så når du pakker kofferten husk å ta med passende antrekk til enhver anledning.

Fritidsklær anbefales om bord på skipet og på utflukter.

Til alminnelige kvelder uten spesielt program anbefaler vi sommerkjoler for damer og lette jakker for menn.

Til gallakvelder er kleskoden mer formell. Vi foreslår smoking eller mørk dress og slips for herrene, og en formell drakt, ballkjole eller cocktailkjole for damene.

Vi holder temafester både på dagtid og kveldstid så ta også med passende antrekk til disse arrangementene. Finn fram dine blomstrete gevanter fra 60- og 70-tallet for å gjenoppleve hippitiden under blomsterfesten, «Flower Glory Party». Pakk ned et hvitt antrekk til festen «White Party», og noe grønt, hvitt og rødt for å feire på ekte italiensk vis under MSC sin underholdningsaktivitet, «Little Italy».

For sportsentusiaster er treningssko og treningsklær et must i vårt topp moderne treningsstudio eller på yoga- og dansekurs (der dette tilbys).

Vi anbefaler også å ta med en genser eller et sjal til å legge over skuldrene hvis det skulle føles kjølig inne i den luftkondisjonerte delen av skipet når man kommer rett fra den varme utendørsluften på dekkområdene.

For utflukter inkludert besøk til religiøse steder anbefaler vi å kle seg anstendig (dekke knær og skuldre, unngå utringede topper etc.)

Tilbake til toppen

SERVICEAVGIFT

SERVICEAVGIFT

Under cruiset vil vårt personale være til stede over hele skipet for å yte utmerket service. De har støtte av et tilsvarende antall medarbeidere og besetningsmedlemmer som jobber hardt i kulissene for at du skal nyte hvert øyeblikk om bord.

For å gjøre det enklere for deg, vil MSC Cruises automatisk belaste kontoen din om bord med et daglig hotellservicetillegg på bakgrunn av reiseruten du har valgt og antall dager du faktisk mottar tjenestene. De daglige beløpene kan ikke endres. Hvis du likevel ønsker å fjerne vårt daglige hotellservicetillegg i enkelttilfeller dersom du mot formodning ikke mottar tilfredsstillende service, kan du gjøre det ved å kontakte vår kundeansvarlige om bord.

Serviceavgift i barer og restauranter
En 15 % serviceavgift legges automatisk til på alle kjøp i barer og restauranter.

Serviceavgift i spa
En 15 % serviceavgift läggs automatiskt på alla spa-behandlingar som köps ombord och betalas i slutet av kryssningen, som en del av den slutliga betalningen.

Serviceavgiften er på avganger før mars / april 2016:

Cruise i Middelhavet, Kanariøyene og Marokko, Nord-Europa, Antillene, Cuba og Dubai, Emiratene og Oman:
Voksne (over 14): 8,5 euro per natt
Barn (mellom 3 og 13): 4,25 Euro per natt
Barn (under 3): Intet servicetillegg

Cruise i Karibien (fra Miami) og Grand Voyage østover.
Voksne (over 13 år): 12 USD per natt
Barn (mellom 3 og 12 år): 6 USD per natt
Barn (under 3): Ingen serviceavgift

Serviceavgiften er på avganger etter mars / april 2016:

For cruise i Middelhavet, Kanariøyene, Nord-Europa, De forente arabiske emirater, Cuba, Antillene og Grand Voyages vestover.
Voksne (over 14): 9 Euro per natt
Barn (mellom 2 og 13 år): 4,5 Euro per natt
Barn (under 2 år): Ingen serviceavgift

For cruise i Karibien (fra Miami) og Grand Voyage østover.
Voksne (over 13 år): 12 USD per natt
Barn (mellom 2 og 12 år): 6 USD per natt
Barn (under 2 år): Ingen serviceavgift

Serviceavgiften er på avganger fra sommeren 2017:

For cruise i Middelhavet, Kanariøyene, Nord-Europa, De forente arabiske emirater, Cuba, Antillene og Grand Voyages vestover.
Voksne (over 14): 10 Euro per natt
Barn (mellom 2 og 13 år): 5 Euro per natt
Barn (under 2 år): Ingen serviceavgift

For cruise i Karibien (fra Miami) og Grand Voyage østover.
Voksne (over 13 år): 12,5 USD per natt
Barn (mellom 2 og 12 år): 6,25 USD per natt
Barn (under 2 år): Ingen serviceavgift

MSC Cruises anbefaler ikke å gi tips til enkeltmedlemmer av personalet.

Tilbake til toppen

SOLSENGER

SOLSENGER

Alle passasjerer kan bruke de solsengene som finnes, uten avgift. De kan ikke forhåndsreserveres, og vi ber om at passasjerene ikke etterlater sine personlige eiendeler i dekksstolene og solsengene ved lengre tids fravær. Det finnes badehåndklær ved bassengene. Disse skal returneres etter bruk. Badehåndklær som ikke returneres, kan bli debitert gjestenes kontoer om bord.
Tilbake til toppen

DAGENS PROGRAM

DAGENS PROGRAM

Hver kveld leveres det et detaljert program for den påfølgende dagen til lugaren din. Det inneholder all informasjon om aktiviteter og underholdning som besetningen tilbyr om bord.
Tilbake til toppen

UNDERHOLDNING OG MOSJON

UNDERHOLDNING OG MOSJON

Gjestene kan fritt bruke det moderne mosjonsområdet om bord. I løpet av cruiset kan det bli arrangert turneringer i bridge, cana sta, bordtennis , tennis, volleyball og shuffleboard* samt bassengleker, s angfestivaler, s kattejakter, spørrekonkurranser, kostymeball m.m. SpektakulMatrixre internasjonale forestillinger vises i teateret vårt og profesjonelle musikere bidrar med underholdning i alle skipets foajeer (ved å kontakte skipets Cruise Director kan visse musikere om bord leies til private tilstelninger).

Kasinoet om bord har de populMatrixre attraksjonene som finnes på kasinoer rundt om i verden, for spillere på alle nivåer. Prøv lykken på enarmet banditt, blackjack, rulett eller ved pokerbordene. Føl adrenalinkicket når du venter i spenning for å se om du har Fru Fortuna på din side.

*Unntatt på MSC Magnifica

Tilbake til toppen

UNDERHOLDNING FOR BARN

UNDERHOLDNING FOR BARN

Vi har stor omtanke for barna om bord på våre skip. Det finnes egne underholdningstilbud og aktiviteter for barn fra 3 år. Barneprogrammene trykkes daglig og er tilgjengelige i barnesenteret. Underholdning for barn er gratis og organiseres i tre alderskategorier.

• Mini Club, for barn fra 3 til 6 år;

• Junior´s Club, for barn fra 7 til 11 år;

• Teen Club, for passasjerer fra 13 til 17 år.

Siden skipene våre varierer når det gjelder størrelse og fasiliteter er barneaktivitetene ikke begrenset til barnesenteret. Alle underholdningsaktiviteter, både for yngre gjester og voksne, gjennomføres alltid på engelsk, samt en del andre språk. Mini Club er også åpen under utflukter og foreldrene kan trygt overlate barna sine til vår utdannende besetning.

Hvis foreldrene er på utflukter eller er involvert i andre aktiviteter, tar aktivitetslederne også med seg barna til buffeen eller skipets restaurant for barnemåltider (fra en egen barnemeny). Vi ber foreldre ikke la barn ferdes fritt rundt på skipet uten tilsyn. Vi tilbyr ingen barnevakttjeneste.

Tilbake til toppen

UTFLUKTER

UTFLUKTER

Det finnes et stort utvalg av utflukter som kan kjøpes om bord. Utfluktene som tilbys under cruiset, er valgfrie og det kreves en deltakeravgift. Utfluktene debiteres kontoen din om bord. All guiding foregår på engelsk.

Vær oppmerksom på følgende:

- Utfluktsprogrammene og prisene kan bli endret som følge av kostnadsvariasjoner og uforutsette hendelser uten forhåndsvarsel fra MSC Cruises.

- Utflukter gjennomføres hvis minstekravet til antall deltakere er oppfylt. Hvis det er for få påmeldte deltakere, kan utflukten komme til å bli innstilt. I så fall tilbakebetales utfluktskostnaden. Visse utflukter kan også ha et begrenset antall deltakere.

- Prisen inkluderer transport, besøk på steder og/eller museer, måltider og drikke som angitt i beskrivelsen for hver utflukt.

- MSC Cruises har ikke ansvar for endringer i programmet som oppstår som følge av f.eks. lokale helligdager, dager da besøksmål er stengte av andre grunner og/eller når lokale arrangemente gjør at det opprinnelige utfluktsprogrammet begrenses helt eller delvis. Utfluktsprogrammet og -tidene (avreise/retur) bekreftes om bord på skipet under cruiset.

- Med mindre annet er angitt gjennomføres utflukter på land med buss.

- Vi ber om at passasjerene bærer respektabelt antrekk når utflukten innebærer besøk på religiøse steder(tildekkede knær og skuldre, ikke utringede topper).

- Utflukter som inkluderer besøk på arkeologiske steder, lange spaserturer eller vandring i terreng, kan være upassende for personer med funksjonshemminger eller som har problemer med å gå. Passasjerene kan be om private turarrangementer der det er tilgjengelig. Det er tilrådelig å sjekke før bestilling hvilke muligheter som finnes når det gjelder utflukter.

- For strandutflukter anbefales det å ta med badetøy og badehåndkle.

- En del arkeologiske severdigheter krever en ekstra avgift for video- og kameraopptak. Denne avgiften er ikke inkludert i utfluktsprisen. Nærmere informasjon fås om bord.

Alle gjester i MSC Yacht Club (om bord på MSC Splendida og MSgC Fantasia) kan kontakte concierge, og få arrangert personlige utflukter på land i limousin, leiebil eller minibuss med egen sjåfør (reservering, tilgjengelighet og priser på forespørsel).

Tilbake til toppen

OVERNATTINGER FØR OG ETTER CRUISET

OVERNATTINGER FØR OG ETTER CRUISET

Dersom etterspørselen overstiger antall tilgjengelige rom på det annonserte hotellet, forbeholder MSC Cruises seg retten til å tilby gjestene overnatting på et annet hotell i samme kategori. (Gjelder kun i de tilfeller MSC Cruises tilbyr hotellovernatting sammen med cruise).
Tilbake til toppen

ANDRE TJENESTER

ANDRE TJENESTER

Det kreves betaling for følgende tjenester: fotograf, kasino, videospill, 4D-kino (MSC Splendida, MSC Fantasia, og MSC Magnifica) F1-simulator (bare på MSC Splendida og MS C Fantasia), golfsimulator (bare på MS C Sinfonia), bowling (bare på MSC Splendida, og MSC Magnifica), Internett-stasjoner, frisør, barberer, skjønnhetssalong, tyrkisk bad, sauna og massasje, vask og stryking av tøy.

Treningsanlegget for golf om bord på MSC Musica, MSC Orchestra og MSC Poesia kan benyttes kostnadsfritt. Postkontor: Post kan leveres i resepsjonen. Personalet der tar seg av den nødvendige frankeringen (som debiteres passasjeren) og overleverer posten til det lokale postkontoret på land.

Telefon, faks og e-posttjenester er tilgjengelige for de prisene som er oppgitt om bord.

Tilbake til toppen

Photo Gallery and Photo Shop

FOTOGALLERI OG FOTOSTUDIO

FOTOSERVICE
Under hele cruiset tilbyr vi en foto- ser vice om bord. Profesjonelle fotografer fanger reisens høydepunkter både på skipet og i land, og foreviger fester og andre spesielle anledninger. I fotogalleriet kan du når som helst se deres verk. Ta gjerne en prat med den fotoansvarlige dersom du har spesielle ønsker.
PORTRETTER
Våre fotografer kan også ta portretter av deg og familien din eller vennene dine i studioet med noen av våre førsteklasses bakgrunner eller i et vakkert miljø i en annen del av skipet, for ek sempel i den s tore tr appen. Behøver ikke bestilles. Alle portretter vises i fotogalleriet og er til salgs under cruiset.
FILMSERVICE
Vårt engasjerte filmteam er med ved spesielle hendelser under cruiset. De er også med på gjestenes utf lukter og fanger de minneverdige stedene på film. På slutten av cruiset kan du kjøpe en dvd-film med din reise i fotogalleriet.
FILM- OG KAMERAPRODUKTER
I fotogalleriet finnes det et omfattende sortiment av produkter for film og fotografering. I tillegg til film og batterier tilbyr vi også et stort utvalg av digitalkameraer og digitale filmkameraer til taxfree-priser. Fototeamet svarer gjerne på spørsmål, gir råd og hjelper deg med å velge rett utstyr ut fra dine behov og ditt budsjett.
Tilbake til toppen

STRØM

SPENNING

Elektrisiteten om bord på alle skipene er 110/220 V i lugaren. Passasjerer kan be om stikkontaktadaptere i vår informasjon. Bemerk vennligst at ingen varmeutviklende enheter (som el-kokere, flaske varmere til babyer, elektriske varmetepper osv.) er tillatt om bord.
Tilbake til toppen

VERDISAKER

VERDISAKER

Det finnes sikkerhetsbokser i alle lugarer (med unntak av MSC Melody der det for noen lugarer tilbys en sikkerhetsbokstjeneste i resepsjonen). Selskapet tar ikke noe ansvar for tap eller tyveri av penger eller verdisaker som oppbevares på lugaren, i bagasjen eller som forlates uten tilsyn.
Tilbake til toppen

Weddings and ceremonies

BRYLLUP og SEREMONIER

Med MSC Cruises, kan du leve ut dine romantiske drømmer på en måte som du alltid kommer til å huske. Kontakt MSC Wedding Planner via ditt reisebyrå eller direkte om bord i skipets resepsjon for å arrangere en symbolsk seremoni ombord slik at dere kan feire bryllup, fornye bryllupsløfter eller helt enkelt bekrefte deres kjærlighet.

Tilbake til toppen

VALUTA OM BORD

VALUTA OM BORD

På cruisene i Middelhavet, Kanariøyene, Nord-Europa, Abu Dhabi og Forente Arabiske Emirater samt på transatlantiske cruise fra Europa anvendes euro (€) som betalingsmiddel om bord.
På cruise i Karibia, Nord-Amerika, Sør-Amerika og Sør-Afrika samt transatlantiske cruise til Europa er valutaen om bord amerikanske dollar ($).
På Orchestra 21. februar 2015 (fra Dubai til Australia) er valutaen om bord euro (€).
For å forenkle oppholdet om bord registreres alle innkjøp om bord på et såkalt Cruise Card som du får ved innsjekking. Dine samlede innkjøp betales deretter på slutten av cruiset. Les mer under OMBORDSTIGNING.

Tilbake til toppen

KJÆLEDYR

KJÆLEDYR

Ingen dyr er tillatt om bord, untatt førerhunder. Å medbringe førerhund skal uansett godkjennes av selskapet og må opplyses av gjesten ved bestilling hos reisebyrået.
Tilbake til toppen

BESØKENDE

BESØKENDE

Av sikkerhetsgrunner er det ikke tillatt med besøkende om bord.
Tilbake til toppen

PARKERING

PARKERING

Det er parkeringsplasser i de fleste avreisehavner. Det kreves betaling for tjenesten og den bør bestilles på forhånd. Vennligst kontakt reisebyrået ditt for å få detaljer og priser.
Tilbake til toppen

TEEN CARD

TEEN CARD

“Teen Card” er et forhåndsbetalt kort som gjelder for våre yngre gjester. Barn og tenåringer under 18 år kan bruke kortet når de ønsker å kjøpe noe, og også som nøkkel til lugaren.

Kortet finnes i valører på €30 og €50, og disse brukervennlige kortene er en praktisk løsning for å gi tenåringene en følelse av uavhengighet. Avhengig av det valgte kortet mottar du en ekstra bonus på €5 (med €30-kortet) eller €10 (med €50-kortet). Hvis du vil kjøpe et Teen Card, fyller du bare ut det skjemaet som du mottar ved innsjekking og leverer det til en resepsjonist i foajeen. Flere skjemaer kan fås i informasjonsskranken. Kortet leveres direkte til lugaren din.

Vær oppmerksom på at Teen Card ikke refunderes. Det innebærer at gjenstående kreditt på kortet ved slutten av cruiset ikke tilbakebetales.

Tilbake til toppen

INTERNETT-TILGANG VIA TRÅDLØST “HOT SPOT"

TRÅDLØST INTERNETT

Hvis du er en ivrig Internett-bruker, kan du fortsette å surfe på nettet under cruiset ved å koble til Internett med din bærbare PC eller PDA. Du kobler deg bare til skipets nettverk som er tilgjengelig via en trådløs tilkobling i alle fellesområdene på skipet, på MSC Divina er det trådløse nettverket også tilgjengelig i alle lugarer og suiter, og på andre skip kan du koble til internett ved hjelp av en kabel som du får fra informasjonsskranken, følge instruksjonene på hjemmesiden for å registrere deg. For å få tilgang til hot spot-tjenesten, velger du bare hvor mye kreditt du trenger og det blir da belastet direkte til din om bord konto. Det er også mulig å leie en bærbar PC fra informasjonsskranken (bare på MSC Splendida og MSC Fantasia). For MSC Yacht Club gjester, er denne tjenesten gratis og kan lånes ved Concierge disken. (bare på MSC Splendida og MSC Fantasia).

Tilbake til toppen

INTERNET C@FÉ

INTERNET C@FÉ

Cruise-kortet ditt gir deg også tilgang til Internett. På Internett-kafeen kan du holde kontakten med resten av verden, akkurat som du gjør hjemme. Denne tjenesten er underlagt prisene som vises om bord.
Tilbake til toppen

BEVAR HAVET

BEVAR HAVET

Vi ber gjestene våre om ikke å kaste noe som helst over bord og å samarbeide med oss for å beskytte havet, livet i havet og økosystemet.
Tilbake til toppen

MSC CRUISES OG UNICEF

MSC CRUISES OG UNICEF

Siden den 13. juli 2009 støtter MSC Cruises et innovativt UNICEF-program for å bekjempe fattigdom og urettferdighet gjennom å hjelpe utsatte barn i Rio de Janeiro og São Paolo med å skaffe seg en god utdanning. Som gjest om bord er du invitert til å delta i ”Get on Board for Children” og gjøre en forskjell ved å bidra med en liten donasjon på €1 (eller $1,50). Beløpet legges til på sluttregningen som du får når cruiset er over.

Denne lille donasjonen, som gjelder på alle skip i MSC Cruises -flåten, er naturligvis frivillig. Passasjerene kan fritt bestemme om de vil øke, redusere eller annullere donasjonen ved å underrette Accounting Office (regnskapsskranken) innen kl. 22.00 på cruisets nest siste dag. Besetningen der står til gjestenes disposisjon dersom de ønsker mer informasjon. Hvis du aksepterer donasjonen, trenger du ikke å gjøre noe og da debiteres €1 (eller $1,50) på sluttregningen din.

For mer informasjon, vennligst les brosjyren som du finner på lugaren eller besøk www.msc-unicef.org

Tilbake til toppen

ANDRE TJENESTER

GSM-TJENESTE

GSM-dekning kommer til å være tilgjengelig når skipet er i internasjonalt farvann, slik at du kan ringe og motta telefonsamtaler og sende og motta SMS-er. Kostnaden for samtalene bestemmes av mobiloperatøren din, og du kommer til å bli debitert direkte av mobiloperatøren for samtaler og SMS-er. For ytterligere informasjon henvises du til mobiloperatøren din for å kontrollere om det finnes kommersielle avtaler med TIM / Telecom Italia og eventuelle kostnader.

Tilbake til toppen